Fostă consilieră a guvernatorului din statul New York, acuzată de spionaj în favoarea Chinei

FOTO cu rol ilustrativ: Freepik
FOTO cu rol ilustrativ: Freepik

Ce a primit fosta consilieră a guvernatorului pentru a lucra ca agent al Chinei.

Fosta consilieră a guvernatorului statului New York, Linda Sun, a fost arestată și acuzată că a lucrat ca agent al Chinei pentru milioane de dolari, unui stil de viață somptuos și rață sărată, au anunțat marți procurorii federali americani, scrie AFP, notează Agerpres.

Altfel, SUA caută regulat să descopere responsabilii și alte persoane care lucrează în favoarea țărilor străine, în special pentru marea rivală China.

Potrivit procurorilor, Linda Sun a blocat accesul unor responsabili taiwanezi la conducătorii statului New York, a căutat să organizeze o deplasare oficială în China pentru un înalt oficial newyorkez și a negociat reuniuni pentru delegații chineze aflate în vizită.

Linda Sun este acuzată că a primit, în schimb, stimulente economice ”substanțiale” care i-au permis un stil de viață de lux, bilete la o orchestră chineză sau chiar faimoase rațe sărate stil Nanjing, pregătite de bucătarul unui responsabil chinez în vizită.

Linda Sun ”și-a folosit poziția de influență” printre oficialii de la New York pentru a ”promova în mod clandestin” interesele regimului chinez, ”amenințând direct securitatea națională a țării noastre”, au afirmat procurorii într-un comunicat.

Citește și: Un fizician rus a fost condamnat la 15 ani de închisoare pentru "trădare de stat". Moscova în "mania spionajului" și frica de furt tehnologic

Soțul consilierei, parte din ”mecanism”

”Acest sistem ilicit a îmbogățit familia acuzatei cu milioane de dolari”, a declarat procurorul Breon Peace în acest comunicat, fără a oferi cifre exacte. ”Soțul ei, Christopher Hu, a permis transferul de milioane de dolari în mită în beneficiul său personal”, a adăugat el.

Amândoi au pledat nevinovat și au fost eliberați pe cauțiune, cu condiția să nu intre în contact cu o misiune diplomatică chineză.

Procurorii au estimat că cei doi acuzați au achiziționat o proprietate de 4,1 milioane de dolari în Long Island, la New York, un apartament de 2,1 milioane de dolari în Hawaii, precum și un Ferrari nou-nouț.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel