Fostă sportivă, supusă abuzurilor de antrenorul său. Reacția oficialilor, incredibilă

FOTO: Freepik @whitebearstudio
FOTO: Freepik @whitebearstudio

O fostă sportivă a fost supusă abuzurilor de antrenorul său, în perioada junioratului. Reacția oficialilor la acuzații a fost una incredibilă: ”Da, dar el ne aduce titluri”.

Fosta jucătoare de tenis Angélique Cauchy a făcut mărturisiri în detaliu despre multiplele violuri pe care le-a suferit din partea antrenorului său, Andrew Gueddes, scrie Le Figaro. Antrenorul a fost condamnat în 2021 la 18 ani de închisoare.

Angélique Cauchy (36 de ani) a ajuns în 1992, pe când avea numai 12 ani, jucătoarea de tenis numărul doi la nivel de juniori, în Franța, pe mâinile antrenorului Andrew Gueddes, la clubul Sarcelles (Val-d'Oise).

”Am fost violată de aproape 400 de ori de către antrenorul meu de tenis în decurs de doi ani”, a declarat Cauchy pentru Franceinfo, în mai 2022.

În luna iulie, a fost înființată o comisie de anchetă menită să identifice ”eșecurile operaționale în cadrul federațiilor sportive, ale mișcărilor sportive și al organismelor de guvernanță sportivă”.

”Trebuie să se termine”

Marți, 5 septembrie, fosta sportivă a depus mărturie în fața unui grup de parlamentari la Palais Bourbon. Acolo, sportiva a povestit detaliile cutremurătoare ale agresiunii la care a fost supusă de Gueddes, dar și cum au reacționat cei care ar fi trebuit să ia măsuri împotriva antrenorului.

”Au fost cele mai cumplite două săptămâni din viaţa mea. M-a violat de trei ori pe zi. În prima noapte mi-a cerut să merg în camera lui şi nu m-am dus. Aşa că a venit în a mea.

A fost din ce în ce mai rău. Eram prizonieră, nu puteam pleca oricând voiam, iar apoi am fost obligată să rămân în locul unde s-a întâmplat”, a mărturisit Cauchy.

5 ani, cu teama infectării cu HIV/SIDA

Mai mult decât atât, antrenorul i-a spus elevei sale că a infectat-o cu HIV/SIDA.

”Am trăit de la 13 la 18 ani crezând că am SIDA”, a povestit fosta sportivă, care și-a făcut teste în acest sens, teste care au infirmat acest lucru.

Totodată, Cauchy a sugerat că agresiunile lui Geddes nu doar că au fost cunoscute de oamenii din tenis, dar și erau tolerate, motivarea acestora fiind una halucinantă.

”În cercurile de tenis, se ştia că nu era foarte corect cu fetele, cu fetele tinere.

O singură femeie a mers la preşedintele clubului şi a spus că el se comporta necorespunzător cu tinerele, cu violenţă verbală şi fizică, cu un comportament ambiguu faţă de anumite jucătoare. Preşedintele i-a răspuns: Da, dar el ne aduce titluri”, a mai spus Cauchy.

Raportul comisiei este aşteptat în decembrie 2023.

Alte trei sportive au fost victimele lui Geddes

Potrivit Inquirer, situația cu care s-a confruntat Cauchy s-a repetat cu alte trei victime, cu vârste cuprinse între 15 și 17 ani.

Victimele au declarat că Geddes le-a forțat să rupă legăturile cu familiile și prietenii și le-a supus la o serie de de atacuri sexuale violente în mașina sa, în vestiare sau chiar în timpul antrenamentelor.

Fostul medic al lotului de gimnastică a SUA, acuzat de agresiune sexuală

Un alt caz celebru de agresiune în rândul sportivelor a fost cel al medicului de la lotul de gimnastică al Statelor Unite ale Americii. În 2017, Larry Nassar a pledat vinovat la toate cele șapte capete de acuzare.

“Ai fost pregătit să fii vindecător. Ţi-ai folosit poziţia în cel mai josnic mod, abuzând copii. Ai încălcat jurământul depus şi le-ai făcut rău fetelor”, a fost reacţia judecătoarei Rosemarie Aquilina.

În 2018, Larry Nassar a fost condamnat pe viață pentru abuzul sexual asupra mai multor tinere gimnaste timp de 20 de ani. Acum două luni, a fost înjunghiat de mai multe ori, inclusiv în spate și în piept de un alt deținut.

Citește și: Ruşii, excluşi de la Campionatele Europene de Gimnastică Artistică din Turcia

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel