Fostul deputat PSD Mihail Sireţeanu, condamnat definitiv la doi ani de închisoare cu suspendare

Mihail Sireţeanu
Mihail Sireţeanu

Completul de cinci judecători al instanţei supreme l-a condamnat, definitiv, pe fostul deputat PSD Mihail Sireţeanu la doi ani de închisoare cu suspendarea executării pedepsei, în dosarul tranzacţiilor de la Fabrica de armament din Mizil.

În 9 februarie, un complet de trei judecători de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie l-a condamnat pe Mihail Sireţeanu la doi ani de închisoare cu suspendarea executării pedepsei. Totodată, instanţa i-a interzis lui Mihail Sireţeanu o serie de drepturi, a dispus ca fostului deputat să-i fie confiscată suma de 9.852 de lei şi a pus sechestru asigurator pe unele bunuri mobile şi imobile, până la completarea sumei respective, informează Mediafax.

În acelaşi dosar a mai fost condamnat, la trei ani de închisoare cu suspendarea executării pedepsei şi cu termen de încercare de şase ani, fostul director general al fabricii de armament MFA Mizil Constantin Cazacu. Instanţa supremă a dispus în cazul acestuia confiscarea sumei de 10.556 de lei şi punerea sechestrului asigurator pe unele bunuri mobile şi imobile, până la concurenţa acestei sume.

Decizia a fost contestată la completul de cinci judecători al instanţei supreme, care luni a respins recursurile şi a decis condamnarea definitivă a lui Mihai Sireţeanu la doi ani de închisoare cu suspendare în acest dosar.

În 2006, Mihail Sireţeanu a fost trimis în judecată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), care au constatat că acesta a fraudat Fabrica de armament din Mizil, în perioada 2003-2004, cu peste şase miliarde de lei vechi.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel