Fostul ginere al lui Putin a cumpărat acțiuni de sute de milioane de euro cu o bancnotă

Un om de afaceri rus căsătorit în trecut cu una dintre fiicele lui Vladimir Putin, Kirill Shamalov, ar fi primit acțiuni în valoare de 313 milioane euro pentru doar 82 euro (100 dolari americani, n.r.), se arată într-o investigație iStories.

Conform The Guardian, ancheta publicației ruse s-a folosit de emailuri scurse pentru a scoate la iveală mai multe aspecte legate de persoanele cu care s-a înconjurat președintele rus, inclusiv familia sa. Potrivit investigației, Shamalov a cumpărat acțiunile companiei mamă a gigantului petrochimic Sibur. Afacerea a fost încheiată la câteva luni după ce s-a căsătorit cu Ecaterina Tihonova, o cercetătoare care ar fi mezina lui Putin.

„Este simplu”, a transmis opozantul Alexei Navalnîi despre situație. „Fiica lui Putin se căsătorește și tinerii primesc un cadou de nuntă de 313 milioane euro”. Cei doi soți, care au și divorțat de atunci, au prăpădit milioane de dolari cumpărând și mobilând locații din Rusia și Biarritz, Franța. Unele achiziții erau ridicole: un covor de 55.000 euro și cărți japoneze de 6.300 euro.

O astfel de viață luxoasă, precum cea a fiicelor lui Putin, a fost întotdeauna ascunsă de opinia publică rusă, mai notează The Guardian.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel