Fostul pilot de Formula 1, Ralf Schumacher, se declară gay după ce a fost căsătorit 14 ani cu o femeie /foto

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Fostul pilot de Formula 1, Ralf Schumacher, a anunțat că este gay, devenind cel mai cunoscut pilot din istoria sportului care face acest anunț. Fratele lui Michael Schumacher a făcut anunțul pe rețelele de socializare.

Schumacher a făcut anunțul pe Instagram, duminică seara, postând o fotografie cu el și managerul său francez de afaceri, Étienne, privind un apus de soare cu brațele în jurul unul altuia. "Cel mai frumos lucru în viață este când ai alături partenerul potrivit cu care poți împărtăși totul.”, a scris el, potrivit The Guardian

Schumacher nu a făcut nicio declarație explicită, dar confirmarea a venit din comentariile făcute de prietena sa, actrița germană Carmen Geiss: "Vreau să vă vorbesc despre o persoană care joacă un rol foarte special în viața mea. De mulți ani îl cunosc și îl iubesc infinit”, a scris ea. "Astăzi și-a mărturisit homosexualitatea. Acest pas a fost un act de eliberare și auto-acceptare pentru el. A fost o decizie curajoasă pe care a luat-o cu mândrie și încredere.” a mai adăugat Geiss.

Germanul de 49 de ani a concurat pentru Jordan, Williams și Toyota în 180 de curse de F1 între 1997 și 2007, obținând șase victorii și 27 de clasări pe podium. Decizia lui Schumacher este semnificativă prin faptul că demonstrează măsura în care sportul cu motor devine mai acceptant și divers, ceva ce F1 a făcut eforturi concertate pentru a îmbunătăți în ultimii ani.

David Schumacher, fiul pilotului, i-a lăsat tatălui său un comentariu de încurajare: "Sunt atât de fericit că ai găsit în sfârşit pe cineva cu care poţi spune cu adevărat că te simţi bine şi în siguranţă, fie că este un bărbat sau o femeie. Sunt alături de tine 100% tată şi îţi doresc tot binele din lume".

De la începutul campionatului în 1950, doar alți doi piloți de F1 au declarat că sunt gay: Mike Beuttler, care a concurat în F1 între 1971 și 1973, și Lella Lombardi, italianca care a participat la 17 curse între 1974 și 1976 și rămâne singura femeie care a acumulat puncte în campionat. Lombardi s-a identificat ca lesbiană și a avut o relație de lungă durată.

Cursele de mașini au acum și organizația Racing Pride, care promovează incluziunea și egalitatea LGBTQ+ în sport și în industria mai largă, fondată în 2019 și care a primit sprijin de la piloți, echipe de F1 și organizații precum British Automobile Racing Club.

În alte discipline de curse de mașini, tot mai mulți piloți au declarat că sunt gay. Fostele piloți din W Series, Sarah Moore, Abbie Eaton și Jess Hawkins, au făcut acest anunț. Moore și Eaton sunt ambasadoare pentru Racing Pride, la fel ca și pilotul transgender Charlie Martin, care a declarat pentru The Guardian, în 2019, cât de important era pentru ea să promoveze public incluziunea în sport.

"Faptul că sunt vizibilă ca femeie trans, poate aduce multe lucruri bune. Simt că este aproape o responsabilitate. Orice altceva ar părea o neglijare a datoriei”, a spus ea.

Mário de Araújo Cabral, care a participat la cinci mari premii de Formula 1 și care a murit la vârsta de 86 de ani în 2020, a declarat că este bisexual când avea 75 de ani.

Cel mai cunoscut pilot care a declarat că este gay a fost Hurley Haywood. Americanul a câștigat de trei ori cursa de 24 de ore de la Le Mans și de cinci ori cursa de 24 de ore de la Daytona și este considerat unul dintre cei mai mari piloți de mașini sport. În vârstă de 76 de ani, a concurat între 1971 și 2012 și a declarat public că este gay în 2018. Hurley a recunoscut că i-a fost frică să facă acest anunț înainte, de teamă că i-ar fi afectat negativ cariera în timp ce concura.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel