Fostul politician şi expert în securitate naţională Alexei Petrov a fost ucis miercuri la Sofia, în plină zi

FOTO: Freepik @Rawf8.com
FOTO: Freepik @Rawf8.com

Alexei Petrov, fost agent secret bulgar, a fost împușcat mortal, în plină zi, pe străzile din Sofia. Acesta a mai trecut prin două tentative de asasinat.

Alexei Petrov, un fost agent secret bulgar, ulterior om de afaceri, a fost împuşcat mortal ieri în capitala Bulgariei, Sofia, transmite France-Presse.

Petrov scăpase în trecut din alte două tentative de asasinat, una în 2002, când ar fi fost rănit în mijlocul unui război al drogurilor, și un atac în 2015, din care a ieșit nevătămat.

De data aceasta, o femeie care se afla alături de el în momentul atacului a fost rănită, potrivit autorităţilor bulgare.

În trecut, omul de afaceri a fost preşedinte al Federaţiei bulgare de Karate şi a candidat la alegerile prezidenţiale din 2011, obţinând doar 1% din voturi. În 2021 fusese achitat după acuzaţiile de conducere a unui grup infracţional specializat în extorcare de fonduri, reuşind chiar să obţină condamnarea Bulgariei de către Curtea Europeană a Drepturilor Omului pentru lentoarea desfăşurării procesului său, scrie rador.

Legături cu crima organizată 

În ultimii ani, bărbatul de 61 de ani a condus una dintre cele mai mari companii de asigurări din țară. De asemenea, a fost consilier al șefului Agenției de Stat pentru Securitate Națională.

Poreclit "Tractorul" pentru caracterul său intransigent, el a fost arestat și acuzat în 20210 de conducerea unui grup infracțional implicat în extorcare, șantaj, trafic de droguri, spălare de bani și evaziune fiscală.

Petrov a fost eliberat pe cauțiune și, în cele din urmă, achitat. În 2011, a candidat fără succes la funcția de președinte al Bulgariei, scrie DW.

Citește și: Cum a vrut o femeie să-l asasineze pe Zelenski. Planul acesteia a fost dejucat de SBU

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel