Fostul premier din Pakistan, și soția sa, condamnați la 7 ani de închisoare, căsătoria lor este declarată ilegală

Foto: Pexels
Foto: Pexels

Sâmbătă, un tribunal din Pakistan a invalidat căsătoria fostului premier Imran Khan cu a sa a treia soție, conform prevederilor legii islamice, și i-a condamnat pe ambii parteneri la șapte ani de închisoare fiecare.

Aceasta este a treia condamnare a fostului star internațional pakistanez de cricket în decursul acestei săptămâni. Miercuri, el a primit o condamnare de 14 ani de închisoare pentru cadourile primite în timpul mandatului său la putere.

Marți, a fost condamnat la 10 ani de detenție pentru divulgarea de documente clasificate, conform unui comunicat emis de partidul său, Pakistan Tehreek-e-Insaf (PTI). Cu vârsta de 71 de ani și aflându-se în închisoare din luna august, Khan ar putea întâmpina dificultăți în revenirea sa în arena politică, chiar dacă popularitatea sa rămâne neafectată, în special în rândul tinerilor, care îl consideră o speranță pentru schimbare, potrivit Agerpres.

Un absolvent al Universității Oxford a obținut peste 135 de milioane de vizualizări în primele 36 de ore de la postarea unei înregistrări pe TikTok în luna decembrie.

Avocatul său, Gohar Ali Khan, a declarat: "Acest caz rușinos este ilogic și are la bază motive politice." A adăugat că vor contesta sentințele în instanță.

Imran Khan, apreciat pentru tenacitatea sa de către susținători, a primit o interdicție de a candida pentru următorii cinci ani și este subiectul mai multor acuzații penale pe care le consideră politizate.

Soția sa, Bushra Bibi, cu care s-a căsătorit în 2018, al treilea mariaj al său, nu a fost cruțată și a primit o sentință similară de 14 ani de închisoare, aceasta fiind pronunțată miercuri.

Chiar dacă interdicţia de candidatură îl vizează doar pe el, aceste condamnări reprezintă o nouă lovitură pentru PTI, cu câteva zile înainte de alegerile legislative şi provinciale din 8 februarie.

Deja slăbit de arestări şi dezertările unor lideri, partidul nu a reuşit să facă campanie decât pe reţelele de socializare.

Khan a fost demis din funcţia de prim-ministru printr-un vot de neîncredere în aprilie 2022, după ce a pierdut sprijinul armatei, care a fost acuzată că l-a ajutat să fie ales cu patru ani în urmă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel