Fostul premier pakistanez Imran Khan, condamnat la 10 ani de închisoare pentru divulgarea de secrete de stat

Sursa Foto: Agerpres
Sursa Foto: Agerpres

Fostul prim-ministru pakistanez Imran Khan a fost condamnat la 10 ani de închisoare pentru divulgare de secrete de stat.

Decizia a fost anunțată de judecătorul tribunalului special Abul Hasnat Zulqarnain în timpul unei audieri care a avut loc la închisoarea Adiala din Rawalpindi.

Fostul ministru de externe al lui Khan, Shah Mahmood Qureshi, a primit, de asemenea, o pedeapsă de 10 ani de închisoare în cadrul cazului.

S-a susținut că fostul premier Khan a împărtășit conținutul unei telegrame secrete trimise de ambasadorul țării la Washington către guvernul de la Islamabad.

Khan afirmă că telegrama era dovada unei conspirații a armatei pakistaneze și a guvernului american pentru a-i răsturna guvernul, în 2022, după ce acesta a vizitat Moscova chiar înainte de invazia Rusiei în Ucraina.

Condamnarea l-a exclus de la alegerile generale din țară de săptămâna viitoare

De asemenea, el a mai spus anterior că telegrama a apărut în mass-media din alte surse.

Washingtonul și armata pakistaneză au negat afirmațiile lui Khan. Sentința vine în contextul în care țara se pregătește să organizeze alegeri la 8 februarie.

Khan, un fost jucător de cricket devenit politician, a fost înlăturat din funcția de prim-ministru printr-un vot de neîncredere în aprilie 2022.

În vârstă de 71 de ani, fondatorul partidului Pakistan Tehreek-e-Insaf (PTI) se află în închisoare din august 2023 pentru acuzații de corupție despre care spune că sunt motivate politic.

Condamnarea l-a exclus de la alegerile generale din țară de săptămâna viitoare.

Pakistanul a fost marcat de demonstrații violente de după arestarea lui Khan în mai 2023. De atunci, autoritățile au luat măsuri drastice împotriva susținătorilor săi și ai partidului acestuia.

Partidul lui Khan a declarat că va contesta decizia și a numit-o un "caz simulat", conform Sky News.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel