Fostul premier pakistanez și soția sa, condamnați la șapte ani de închisoare pentru căsătorie ilegală. Regula impusă de islam și încălcată de femeie

Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik

Imran Khan, fostul premier pakistanez, și soția sa, Bushra Khan, au fost condamnați la șapte ani de închisoare.

Fostul prim-ministru pakistanez Imran Khan și soția sa Bushra Khan au fost condamnați, astăzi, la șapte ani de închisoare și la plata unei amenzi de către un tribunal care a decis că mariajul lor din 2018 a încălcat legea, potrivit ARY News.

Aceasta a fost a treia hotărâre nefavorabilă împotriva fostului prim-ministru în această săptămână și vine înaintea alegerilor naționale de joi, la care îi este interzis să participe, scrie Reuters.

Khan, în vârstă de 71 de ani, încarcerat, a fost deja condamnat în ultimele zile la 10 ani pentru scurgere de secrete de stat și la 14 ani împreună cu soția sa pentru vânzarea ilegală de cadouri de stat.

"După ore de audieri la tribunal, fără interogatorii ale martorilor și fără un proces corect - o bătaie de joc a legii", a declarat partidul lui Khan, Pakistan Tehreek-e-Insaf (PTI), într-un comunicat.

Cei doi au fost amendați fiecare cu câte 500.000 de rupii (1.800 de dolari), potrivit ARY News.

Bushra, acuzată că nu a așteptat destul, după divorțul de soțul ei anterior

Bushra a fost acuzată că nu a finalizat perioada de așteptare impusă de islam, numită "Iddat", după ce a divorțat de soțul ei anterior și s-a căsătorit cu Khan. Soții Khan și-au semnat contractul de căsătorie, numit "Nikkah", în ianuarie 2018, în cadrul unei ceremonii secrete, cu șapte luni înainte ca fost superstar al cricketului să devină prim-ministru pentru prima dată.

A existat o controversă cu privire la faptul că s-au căsătorit înainte de încheierea perioadei. După negarea inițială a căsătoriei din ianuarie, PTI a confirmat-o câteva săptămâni mai târziu.

Khan se află în închisoare în orașul de garnizoană Rawalpindi, în timp ce soției sale i s-a permis să își ispășească pedeapsa în conacul lor de pe dealul din Islamabad. El se confruntă deja cu o interdicție de 10 ani de a ocupa funcții publice.

Fostul soț al lui Bushra, Khawar Maneka, cu care a fost căsătorită timp de aproximativ 30 de ani, a depus o plângere penală împotriva soților Khan, a declarat o persoană care are cunoștință directă despre acest caz.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel