Fostul premier pakistanez Nawaz Sharif a fost eliberat sub cauţiune din raţiuni medicale

Un tribunal pakistanez l-a eliberat vineri sub cauţiune, din raţiuni medicale, pe fostul premier Nawaz Sharif, au anunţat surse judiciare, la trei zile după transferarea lui într-un spital din celula în care ispăşea o pedeapsă de şapte ani de închisoare pentru corupţie, informează AFP, citează Agerpres.

Sharif, 69 de ani, al cărui număr de trombocite a scăzut la niveluri considerate periculoase, se afla la închisoare în oraşul Lahore, în estul Pakistanului.

Înalta Curte de Justiţie din Lahore l-a eliberat contra unei cauţiuni de 10 milioane de rupii pakistaneze (57.500 de euro) din motive medicale "pentru o durată nedeterminată", a precizat pentru AFP un funcţionar al tribunalului.

Decizia a fost luată după ce medicii au confirmat că Sharif suferă de o boală de sânge autoimună, care necesită îngrijiri medicale imediate.

Nu se cunoaşte deocamdată cât de gravă este starea de sănătate a lui Sharif şi unde îi sunt oferite îngrijirile medicale.

Nawaz Sharif, care a fost premier de trei ori, a fost destituit în 2017 de Curtea Supremă pentru presupusă corupţie. Ulterior, el a fost condamnat la zece ani de închisoare pentru deţinere în Marea Britanie a unor bunuri imobiliare via holding-uri off-shore.

Repus în libertate în septembrie 2018 în aşteptarea încheierii acestei proceduri în apel, el a fost din nou încarcerat la sfârşitul lui decembrie, după o a doua condamnare de şapte ani de închisoare pentru corupţie.

Personaj central al vieţii politice pakistaneze, "leul din Pendjab" nu a încetat să denunţe o conspiraţie a puternicei armate pakistaneze împotriva lui. Susţinătorii săi afirmă că el a fost condamnat fără dovezi.

Imran Khan, care a fost ales preşedinte al Pakistanului în vara lui 2018 pe un program anticorupţie, l-a luat în mod regulat în vizorul criticilor sale pe Nawaz Sharif.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel