Fostul primar al oraşului Vladivostok a fost trimis pe front în Ucraina. El fusese condamnat la 12 ani de închisoare pentru luare de mită

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Oleg Gumenyuk, fost primar al oraşului Vladivostok între 2018 şi 2021, a fost trimis pe frontul din Ucraina. El era în închisoare ca urmare a unei condamnări de 12 ani pentru luare de mită. 

"Potrivit unui ordin de înrolare, Gumenyuk trebuia să se prezinte la unitatea militară la care a fost desemnat pe 22 decembrie", scriu cei de la Kommersant, citându-l pe avocatul lui Gumenyuk, Andrei Kitaev. Gumenyuk a fost condamnat la închisoare pentru că a luat mită în valoare de 38 de milioane de ruble, aproximativ 432.000 de dolari. 

Zeci de mii de prizonieri ruşi s-au oferit voluntari pentru a lupta în războiul din Ucraina, profitând de oferta clemenţei pentru cei care supravieţuiesc războiului. În decembrie, Kommersant a scris că Alexander Tyutin, un afacerist din Sankt Petersburg care fusese condamnat la 23 de ani de închisoare pentru că a ordonat mai multe asasinate, a fost din nou arestat pentru că a pus la cale noi atacuri. 

Recrutarea prizonierilor a fost pornită de grupul Wagner, însă tactica a fost adoptată de atunci de ministerul Apărării din Rusia, scrie Reuters.  

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel