Fostul șef al agenției care se ocupă de frontierele UE, pe lista principalului partid extremist din Franța

Foto: Atypeek Dgn/ Pexels
Foto: Atypeek Dgn/ Pexels

Fostul director al agenției de frontieră a Uniunii Europene, Frontex, a declarat că va candida în alegerile europene din iunie pe lista partidului extremist francez Rassemblement National (RN).

Fabrice Leggeri, care a demisionat din Frontex în 2022 după acuzații că agenția ar fi tratat cu cruzime migranții la frontierele externe ale UE, a declarat pentru săptămânalul francez Le Journal du Dimanche că se va alătura președintelui RN, Jordan Bardella, pe lista partidului în iunie.

Leggeri a declarat că obiectivul RN-ului este de a recâștiga controlul asupra frontierelor franceze și ale UE.

"Suntem hotărâți să combatem submersiunea migratorie, pe care Comisia Europeană și eurocratii nu o consideră o problemă, ci mai degrabă un proiect: pot depune mărturie în acest sens", a spus el.

Fost înalt funcționar civil francez care a urmat aceeași școală de elită ENA frecventată de președintele Emmanuel Macron și de mulți alți factori de decizie de top din Franța, Leggeri a fost numit în fruntea Frontex în 2015, când țările UE au acordat agenției bani și puteri suplimentare după ce peste un milion de refugiați sirieni au ajuns în Europa.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel