Fostul șef al Charlie Hebdo: „Să spunem că sunt islamofob”

Pexels
Pexels

În cadrul emisiunii „Le Figaro La Nuit” de miercuri, 15 mai, Philippe Val a făcut declarații puternice referitoare la islamul fundamentalist și la impactul acestuia asupra societății.

„Nu ar trebui să spun asta în presă...” a început Val, înainte de a aborda direct subiectul islamofobiei, un termen pe care l-a numit „cuvânt idiot”, inventat de adepții islamului fundamentalist pentru a împiedica orice critică a religiei.

Val a subliniat că teama față de o religie este justificată atunci când aceasta începe să se manifeste prin teroare și constrângere asupra celor care nu doresc să facă parte din ea sau care nu sunt radicali.

„Există profesori cărora li s-a tăiat gâtul. Oamenii au fost înjunghiați până la moarte. Prietenii mei au fost asasinați”, a spus Val, rememorând evenimentele tragice care au marcat istoria recentă a Franței și în mod special atacul terorist asupra redacției Charlie Hebdo.

Pe 7 ianuarie 2015, frații Saïd și Chérif Kouachi, strigând „Allah Akbar”, au ucis douăsprezece persoane, inclusiv caricaturiștii Cabu, Georges Wolinski, Tignous și Honoré.

„S-au întâmplat multe lucruri oribile în Franța și în alte părți. În Iran, de exemplu, rapperul Toomaj Salehi a fost condamnat la moarte”, a adăugat Val, subliniind gravitatea acțiunilor extremiste la nivel global.

Deși este preocupat în special de islamul fundamentalist, fostul director al France Inter a afirmat că este intolerant față de orice formă de extremism religios.

„Sunt intolerant față de oamenii foarte religioși care ne enervează și care vor să le urmăm preceptele”, a declarat el. Pentru a elimina orice ambiguitate, Val a concluzionat: „Să spunem că sunt islamofob”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel