Fostul şef al Inspectoratului de Poliție Cluj, Mircea Rus, trimis în judecată de DNA pentru abuz în serviciu

Foto Facebook Poliția Română
Foto Facebook Poliția Română

Fostul şef al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Cluj Mircea Ion Rus a fost trimis în judecată de procurorii anticorupţie, după ce ar fi făcut presiuni asupra a 3 agenţi din subordine pentru a nu sancţiona contravenţional un şofer.

Conform unui comunicat al DNA transmis, joi, procurorii anticorupţie de la Serviciul Teritorial Cluj au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a lui Mircea Ion Rus cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu.

Procurorii spun că, la data de 28 iulie 2018, Mircea Rus, cu încălcarea prevederilor legale, ar fi făcut presiuni asupra a 3 agenţi de poliţie din subordine, pentru ca aceştia să nu sancţioneze contravenţional un conducător auto pentru depăşirea limitei legale de viteză şi efectuarea unei depăşiri pe linia continuă.

'Deoarece agenţii de poliţie nu au cedat la presiunile şefului lor şi au procedat la sancţionarea conducătorului auto, inculpatul Rus Mircea Ion ar fi dispus declanşarea unor verificări de către lucrătorii Biroului Control Intern asupra celor trei poliţişti', menţionează anchetatorii. Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Cluj.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
NoMy - smt4.5.3
pixel