Fostul şef al OPC Braşov Ionel Spătaru a fost trimis în judecată pentru luare de mită

ionel spataru
ionel spataru

Fostul şef al Comisariatului pentru Protecţia Consumatorilor Braşov, Ionel Spătaru, a fost trimis în judecată de procurorii DNA, care îl acuză că a primit de la administratorul unei firme 70.000 de euro pentru a revoca o decizie de închidere a activităţii unui agent economic.

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) l-au trimis în judecată pe Ionel Spătaru, în stare de arest preventiv, pentru luare de mită. În acelaşi dosar va fi judecat şi Alexandru Muşat, pentru complicitate la luare de mită, se arată într-un comunicat de vineri al DNA, informează Mediafax.

Potrivit rechizitoriului procurorilor, în perioada iulie - octombrie 2011, Ionel Spătaru, în calitate de şef al Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Braşov, a pretins de la administratorul unei societăţi comerciale 300.000 de lei, din care a primit, prin intermediul altor persoane, în mai multe tranşe, suma totală de 70.000 de euro.

"Banii au fost pretinşi şi primiţi pentru ca, în exercitarea atribuţiilor sale de serviciu, să revoce o decizie prin care a fost închisă activitatea unui agent economic pe o perioadă de cinci luni", notează procurorii DNA în documentul citat.

Alexandru Muşat este acuzat de procurori că l-a ajutat pe Ionel Spătaru să primească 60.000 de euro din cei 70.000 de euro luaţi în total.

În 12 octombrie, Ionel Spătaru a fost prins în flagrant delict după ce a primit de la administratorul firmei, denunţător în această cauză, 60.000 de euro, în două tranşe. El a fost reţinut de procurori, iar în 13 octombrie Tribunalul Bucureşti a dispus arestarea preventivă a acestuia, pentru 29 de zile.

Surse judiciare declarau că doi ofiţeri ai SRI Braşov - Alexandru Muşat şi Bogdan Breja, care nu se aflau sub acoperire, au intermediat primirea banilor.

Purtătorul de cuvânt al SRI Bucureşti, Sorin Sava, a confirmat atunci implicarea celor doi ofiţeri SRI şi a spus că aceştia au fost trecuţi în rezervă.

"Este adevărat. Ce pot să spun este că Serviciul Român de Informaţii ştia despre acest lucru şi a colaborat cu cei de la DNA, cărora le-a acordat sprijin de natură informaţională şi tehnică în toate etapele de documentare", declara Sorin Sava.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel