Fotbal: Amânarea meciului Barcelona - Real Madrid 'nu era necesară', a estimat Pique

Amânarea meciului Barcelona - Real Madrid, din cauza manifestaţiilor violente din Catalonia, 'nu era necesară', a estimat Gerard Pique, fotbalistul Barcei, care a luat poziţie pentru independenţa regiunii, scrie AFP.

'După părerea mea amânarea nu a fost necesară', a declarat jucătorul pentru postul de radio Cadena Ser. 'Este de bun-simţ să spunem că pe stadioanele din Spania nu există violenţă. Suntem un popor civilizat', a adăugat fundaşul central. El a amintit că 'nu s-a întâmplat nimic' când Barcelona meciul Espanyol -Villareal s-a jucat recent la Barcelona. 'Şi de ce, dacă asta trebuia să se producă înainte, nu s-ar întâmpla nimic pe 18 decembrie?', a spus Pique.

Potrivit lui, amânarea a avut ca efect 'să mărească o problemă care iniţial nu a fost o problemă'. Comitetul pentru competiţii al Federaţiei spaniole de fotbal (RFEF) a decis săptămâna trecută ca primul El Clasico al sezonului, programat iniţial pe 26 octombrie, în cadrul etapei a 10-a din La Liga, să se dispute în ziua de 18 decembrie, pe stadionul Camp Nou.

Potrivit federaţiei, ambele cluburi au propus data de 18 decembrie Protestele violente ce au avut loc între 14 şi 18 octombrie la Barcelona şi în diverse oraşe din Catalonia s-au soldat cu circa 600 de răniţi. Manifestaţiile, paşnice după debutul lor în 2012, au degenerat în violenţe pentru prima oară după condamnarea pe 14 octombrie a liderilor separatişti, informează Agerpres. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel