Fotbaliștii din România, captivii cluburilor care nu-i plătesc. Cum vrea AFAN să schimbe regulamentul

FOTO: Freepik
FOTO: Freepik

Regulamentul FIFA spune că fotbaliștii neplătiţi pot denunţa contractele unilateral și pot semna cu alte cluburi. În România, lucrurile se întâmplă exact pe dos, iar sportivii rămân, adesea, captivii cluburilor care nu îi plătesc.

Emilian Hulubei, preşedintele AFAN (Sindicatul Fotbaliştilor Amatori și Non-Amatori din România), a anunțat că încearcă schimbarea regulamentului din România și armonizarea acestuia cu regulile FIFA. Astfel, jucătorii din România vor putea să își denunțe unilateral contractele și nu vor mai fi obligaţi să rămână la cluburile care nu îi plătesc până la soluționarea litigiilor. 

”Un lucru pe care sper să îl schimbăm cât mai curând este că în momentul în care ți-ai depus memoriu să devii liber de contract, ca fotbalist în România, ești obligat să stai la clubul respectiv, nu poți să pleci imediat, cum se întâmplă conform regulamentului FIFA. 

Regulamentul FIFA spune că dacă ești neplătit timp de mai mult de două luni, poți să trimiți o notificare de punere în întârziere a clubului, ca să îți plătească în 15 zile toate datoriile pe care le are către tine. Dacă un club nu plătește banii în 15 zile, trimiți a doua notificare, care este și denunțarea unilaterală a contractului, și poți pleca să te legitimezi în altă parte fără probleme. Cât timp se judecă litigiul respectiv, tu ai posibilitatea să joci la altă echipă”, a declarat Emilian Hulubei.

Citiți continuarea pe DC SPORT.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel