Fotbaliștii profesioniști vor o revizuire a calendarului competițional. ”Aveam dreptate. Noi o ştiam”, susține UNFP

FOTO: Freepik
FOTO: Freepik

Sezonul competițional aglomerat crește riscul de accidentări grave.

Sindicatul fotbaliştilor profesionişti din Franţa (UNFP) a cerut o revizuire a calendarului competiţional după ce mai mulţi jucători au suferit leziuni grave, informează Reuters.

Mijlocaşul Eduardo Camavinga s-a accidentat la ligamentele genunchiului în cursul unui antrenament al selecţionatei Franţei, în timp ce Aurelien Tchouameni, colegul său de la Real Madrid, a suferit o fractură de stres la piciorul stâng, în derby-ului cu FC Barcelona din campionatului Spaniei, luna trecută. 

Un alt internaţional francez Warren Zaire-Emery, de la Paris Saint-Germain, a devenit indisponibil pentru restul anului după o accidentare la gleznă, în meciul său de debut alături de Les Bleus.

”Aveam dreptate. Noi o ştiam. Noi am spus-o. Am repetat. Şi am spus-o din nou”, a precizat UNFP într-un comunicat difuzat miercuri seară.

”Dar în timp ce directorii executivi sunt obligaţi să ne asculte, sunt rare situaţiile când ne ascultă cu adevărat, mai ales când interesele aflate în joc depăşesc limitele terenului”, acuză sindicatul, care consideră că ”este timpul să se efectueze o reformă aprofundată a calendarului”.

”Dacă perioada de după Cupa Mondială a dat dreptate tuturor celor care cer o revizuire a calendarului meciurilor, acestea sunt doar primele semne ale unei crize şi mai profunde care va sfârşi prin a deteriora şi spectacolul”, conform UNFP.

Fractura de stres, cauze și factori de risc

Fracturile de stres sunt, de obicei, leziuni cauzate de suprasolicitare. Acestea apar atunci când activitatea fizică exercită o presiune prea mare asupra unui os și acesta nu are suficient timp să se refacă. 

Orice mișcare sau activitate repetitivă care exercită presiune asupra oaselor poate provoca o fractură de stres, iar practicarea unui sport sau munca fizică sunt cauze comune ale fracturii de stres, notează Cleveland Clinic.

Astfel, în rândul atleților, cei mai predispuși la fracturii de stres sunt practicanții sporturilor ce pun presiune pe partea de jos a corpului, precum:

- alergarea, atât pe distanțe lungi, de rezistență, cât și pe distanțe scurte, de viteză

- baschetul

- tenisul

- gimnastica, în cazul gimnaștilor, aceștia sunt predispuși să dezvolte fracturi de stres inclusiv la mâini și la încheietura mâinilor

- dansul.

Experții estimează că 20% dintre leziunile sportive sunt cauzate de fractura de stres.

Citește și: Gabriela Szabo, fostă campioană olimpică, explică echilibrul dintre sport și școală. ”Rămânem uimiţi!”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2025 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel