Fotbalul românesc nu e străin de rasism. Când am mai fost sancționați de UEFA

Foto: UEFA
Foto: UEFA

Atitudinea rasistă din fotbalul românesc a culminat în seara de 8 decembrie 2020, când meciul dintre PSG și Istanbul Bașakșehir a fost întrerupt de spusele nepotrivite ale arbitrului Sebastian Colțescu către Pierre Webo.

Cine i-a făcut pe cei de la UEFA, care dacă nici asta nu e instituție coruptă, nu știu care naiba o mai fi, cine i-a făcut pe ăștia purtătorii și păstrătorii adevărului suprem? Și oameni care pot să decidă ce anume e politic, ce anume constituie rasism? S-a ajuns ca o scandare împotriva Ungariei, deci împotriva țării, nu a ungurilor, să fie considerată rasism. Adică, unde e logica? Sunt altă rasă?”, a transmis unul dintre liderii Uniți Sub Tricolor, Cristian David, pentru Pro Sport, pe 9 octombrie 2019.

Pe 15 noiembrie 2019, meciul dintre România și Suedia (0-2) disputat pe Arena Națională a fost întrerupt în minutul 81din cauza scandărilor rasiste la adresa fotbalistului de culoare Alexander Isak.

Și meciul cu Serbia de pe 14 octombrie 2018 a avut parte de rasism din cauza suporterilor. 50.000 euro a primit amendă naționala României pentru scandări rasiste din partea suporterilor. Fanii echipei naționale au avut un banner în care refugiații erau echivalați cu teroriștii.

În prezent, al patrulea arbitru al partidei PSG - Istanbul Bașakșehir a fost întreruptă din cauza unui incident rasist de pe margine. Citiți aici tot.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel