Miss Tourism România s-a vaccinat cu doza 3, anunță Comitetul Național pentru Coordonarea Campaniei de Vaccinare.
Comitetul Național pentru Coordonarea Campaniei de Vaccinare anunță că Miss Tourism România s-a vaccinat cu doza 3. Este vorba despre Adina Kofă, o tânără de 24 de ani care este asistent medical generalist și voluntar la Salvamont Maramureș.
"Doza 3 done. Adina Kofă are 24 de ani, este asistent medical generalist și voluntar la Salvamont Maramureș. Lucrează de 4 ani la Compartimentul Primiri Urgențe CPU al Spitalului de Recuperare Borșa și de 3 ani este voluntară în cadrul ISU Maramureș. S-a vaccinat recent cu doza 3 de vaccin împotriva COVID-19. Promovează frumusețile României și meleagurile maramureșene, fapt care i-a adus anul acesta titlul de Miss Tourism România. Anul viitor va reprezenta România la concursul mondial din China. Adina este implicată în campania de vaccinare, discutând cu pacienții care se prezintă la spitalul local despre beneficiile vaccinării. În același timp studiază ingineria silvică în cadrul Facultății de Horticultură de la USAMV Cluj. Dar pasiunea ei cea mai mare este aviația, pasiune care a prins aripi în cadrul voluntariatului Salvamont. "România este extrem de frumoasă, în special văzută din elicopter. Cel mai bun mod de a ma proteja pe mine și pe cei din jur a fost să mă vaccinez.", ne transmite Adina.", scriu reprezentanții comitetului pe pagina de Facebook Ro Vaccinare.
"Protopopul Nicolae Stoica, într-o circulară din 12 noiembrie 1811, din Mehadia, trimitea către toate bisericile din Clisura Dunării următoarea comunicare: „Poruncă veți urma părinții să aducă pruncii la doctori să-i altoiască, adică până nu vin bubele în sat, numai pruncii vaccinați fiind feriți de această epidemie. În cazul în care nu se face altoirea copilului, acela va fi în pericol de muncile bolii, de stricarea feții, de vătămarea sau totalnică păgubire a ochilor, mai pe urmă și de însăși moarte”.
Într-o pastorală a episcopului Petru Vidac din 1812, preoții erau obligați ca din trei în trei luni să anunțe în biserică pe cei ce au murit de bubat (variolă), părinții care nu au permis altoirea copiilor devenind răspunzători în fața lui Dumnezeu pentru sufletele acelora. În Banat, așa cum reiese din circularele aflate în arhiva Parohiei Eșelnița, preotul a avut un câmp vast de activitate în a-i convinge pe oameni, prin autoritatea cuvântului său și prin exemplul personal, de importanța descoperirilor din medicină.", se arată într-o altă postare de pe pagina RO Vaccinare.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu