Foto - Premierul Marcel Ciolacu a zburat la Berlin cu o cursă de linie. Va avea întâlniri cu înalţi demnitari, dar şi cu românii din Germania

Premierul Marcel Ciolacu a plecat la Berlin, unde are o vizită de lucru, cu o cursă de linie. Cu această ocazie, el a fost surprins în fotografii de ceilalţi pasageri. 

"Prim-ministrul Marcel Ciolacu va avea, în perioada 4-5 iulie, o vizită de lucru în Republica Federală Germania.

Pe agenda vizitei sunt incluse întrevederi ale premierului Marcel Ciolacu cu Olaf Scholz, cancelarul german, atât în format tête-à-tête, cât și în plenul delegațiilor, urmate de o conferință comună de presă. 

De asemenea, șeful Executivului va avea o întrevedere cu doamna Katrin Göring-Eckardt, vicepreședintele Parlamentului Republicii Federale Germania, și cu reprezentanți ai Parlamentului german din principalele grupuri politice.

Vizita va avea și o importantă componentă economică. Prim-ministrul va participa la întâlniri cu reprezentanți ai mediului de afaceri și ai industriei de apărare.
În prima zi a vizitei, premierul Marcel Ciolacu se va întâlni cu reprezentanți ai comunității de români din Republica Federală Germania și va depune o coroană la Memorialul Holocaustului din Berlin. 

”Cooperarea dintre România și Germania are un potențial semnificativ, pe care am convingerea că îl putem valorifica și mai mult în interes reciproc. Germania este cel mai important partener comercial al României, fapt ce constituie o bază solidă pentru intensificarea relației noastre bilaterale și oferă perspective reale de dezvoltare pe care ne dorim să le  concretizăm cât mai curând posibil”, a afirmat premierul Marcel Ciolacu.

Din delegația oficială condusă de premierul Ciolacu vor face parte ministrul Afacerilor Externe, Luminița Odobescu, ministrul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului, Radu Oprea, ministrul Apărării, Angel Tâlvăr, deputatul Ovidiu Ganț, membru al Grupului Parlamentar al Minorităților Naționale, Victor Negrescu, europarlamentar și consilier onorific al prim-ministrului, reprezentanți ai Cancelariei Prim-Ministrului", se arată în comunicatul transmis de Biroul de Presă al Guvernului.

Foto: Ştiri pe surse

Ce program are premierul în Germania 

Marți, 4 iulie

Ora 13:45               Participare la ceremonia depunerii unei coroane la Memorialul Holocaustului Berlin

Ora 16:30              Întâmpinarea premierului Marcel Ciolacu la sediul Cancelariei Federale de către Cancelarul Federal al Republicii Federale Germania, Olaf Scholz; Handshake și fotografia de bun venit

Ora 16:32              Întrevederea tête-à-tête a celor doi înalți demnitari                        

Ora 16:45              Întrevederea în plen a celor două delegații

Ora 17:30              Conferință de presă comună

Ora 19:00              Întâlnire cu reprezentanții comunității de români din Republica Federală Germania

Miercuri, 5 iulie 2023

Ora 10:00              Întrevedere cu reprezentanții mediului de afaceri

Ora 11:30              Întrevedere cu doamna Katrin Göring-Eckardt, vicepreședintele Parlamentului Republicii Federale Germania și cu reprezentanți ai Parlamentului german din principalele grupuri politice

Ora 13:00              Declarații de presă susținute de premierul Marcel Ciolacu

Ora 13:30              Dejun de lucru cu reprezentanți ai industriei de apărare Hotelul Regent Berlin

NOTĂ: Ora desfășurării evenimentelor va fi ora locală (Diferență de fus orar București-Berlin – 1h).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel