Fotoreporter sud-african, ucis în Libia de forţele lui Muammar Kadhafi

Anton Hammerl
Anton Hammerl

Fotoreporterul sud-african Anton Hammerl, dat dispărut în Libia, a fost ucis, în urmă cu şase săptămâni, de forţele colonelului Muammar Kadhafi, a anunţat vineri familia fotoreporterului, citată de AFP. „Anton a fost ucis de forţele lui Kadhafi, într-un loc foarte izolat din deşertul libian. Potrivit unor martori oculari, rănile sale au fost atât de grave, încât nu a putut supraviţui fără îngrijiri medicale“, a anunţat familia sa, într-un comunicat postat pe Facebook.

„Nu avem suficiente cuvinte puternice, pentru a exprima incredibila traumă pe care o suferă familia Hammerl“, adaugă textul.  Anton Hammerl a fost dat dispărut la începutul lui aprilie, în timp ce transmitea despre conflictul din Libia, transmite Mediafax.

Guvernul libian a declarat, timp de mai multe săptămâni, că acesta este în viaţă, iar Ministerul austriac al Afacerilor Externe, părinţii fotoreporterului fiind austrieci, a dat asigurări, la 25 aprilie, că Hammerl este bine, după "un anumit număr de schimburi" de informaţii cu autorităţile libiene. Se aştepta ca bărbatul, în vârstă de 41 de ani, să se afle printre cei patru jurnalişti străini eliberaţi miercuri de Tripoli.

Purtătorul de cuvânt al Guvernului lui Muammar Kadhafi, Moussa Ibrahim, a declarat, cu o zi înainte, că acesta face parte din grup. Dar, în locul sud-africanului, a fost eliberat un britanic. „A existat o confuzie“ asupra identităţi jurnaliştilor, a anunţat miercuri Ibrahim, adăugând că sud-africanul „nu a fost localizat“.

La eliberare, ceilalţi jurnalişti au declarat că Hammerl a fost ucis în momentul în care grupul a fost atacat de forţele regimului libian şi luat prizonier, la 5 aprilie. Britanicul James Foley, de la GlobalPost, a precizat că Hammerl a fost împuşcat în timp ce grupul se afla pe front, de partea rebelilor, la periferia oraşului petrolier Brega.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel