FPÖ din Austria acuză Germania și pe cancelarul Olaf Scholz de contribuție la sinuciderea Europei

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Herbert Kickl, președintele Partidului Conservator al Libertății din Austria (FPÖ), acuză Germania de contribuție la sinuciderea Europei.

Uniunea Europeană și, în special, guvernul german sub cancelarul Olaf Scholz conduc în mod periculos un atac împotriva suveranității statelor membre și contribuie la „sinuciderea” Europei, a declarat Herbert Kickl, președintele Partidului Conservator al Libertății din Austria (FPÖ), conform RMX.

Într-un atac puternic asupra Germaniei, Kickl a spus că administrația de la Berlin, cu ajutorul Bruxelles-ului, intenționează să creeze Statele Unite ale Europei, în care guvernele naționale nu sunt decât niște administrații subordonate executivului general al UE.

„Ideea unei comunități în beneficiul cetățenilor a devenit acum un proiect al elitelor auto-denumite care acționează de sus împotriva intereselor oamenilor”, a susținut Kickl.

El a acuzat Bruxelles-ul că înaintează în obiectivul său de a crea „un superstat centralist în care statele membre își pierd din ce în ce mai mult importanța și autodeterminarea”.

„Ei vor să ia din ce în ce mai multe puteri de la statele-națiune și să le transfere la Bruxelles pentru a crea Statele Unite ale Europei deasupra capetelor cetățenilor”, a spus el, adăugând că un guvern conservator austriac sub conducerea sa se va asigura asigure că suveranitatea țării este păstrată.

Remarcile sunt un răspuns la încercările recente ale unor state membre ale UE, în frunte cu Germania, de a elimina cerința unanimității la vot în probleme legate de politica externă și apărare. Cancelarul german Scholz a susținut de mult timp că Uniunea Europeană trebuie să treacă la un sistem de vot cu majoritate calificată (QMV), de 65%, o mișcare pe care criticii susțin că va lua suveranitatea statelor naționale.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel