'Fragmente' de dronă, descoperite în apropierea centrului Moscovei - două clădiri "nerezidenţiale" ar fi fost lovite/ UPDATE: Rusia acuză Ucraina de atac

Presa rusă de stat anunță găsirea unor fragmente de dronă, în apropierea Ministerului Apărării de la Moscova.

UPDATE

Ministerul Apărării rus a acuzat Ucraina pentru un atac 'terorist' cu drone, produs luni asupra Moscovei, după ce primarul oraşului a anunţat că două clădiri au fost lovite şi media au relatat că au fost găsite resturi nu departe de clădirile acestui minister, informează Reuters.

Ministerul Apărării de la Moscova a declarat pe aplicaţia de mesagerie Telegram că două drone 'au fost suprimate şi s-au prăbuşit'.

Primarul Serghei Sobianin a anunţat pe canalul său de mesagerie Telegram că două clădiri nerezidenţiale au fost lovite în jurul orei 4:00 dimineaţă (1:00 GMT), adăugând că nu există 'daune serioase sau victime'.

Nu era clar dacă dronele au lovit clădirile când au fost doborâte sau dacă le-au vizat în mod deliberat. Nici Ministerul Apărării, nici primarul nu au spus unde au fost interceptate dronele.

Agenţiile de presă de stat ruse au relatat, citând serviciile de urgenţă, că fragmente de dronă au fost găsite în apropierea unei clădiri pe Bulevardul Komsomolski, care trece prin centrul Moscovei.

Locul se află la aproximativ 2 kilometri de clădirile Ministerului Apărării. Traficul a fost închis pe Bulevardul Komsomolski şi pe Bulevardul Lihaciov din sudul Moscovei, unde o clădire înaltă de birouri a fost avariată, au informat agenţiile de presă ruse.

Canalul de televiziune al Ministerului Apărării rus, Zvezda, a publicat un scurt video pe mesageria Telegram arătând o clădire înaltă cu ferestre lipsă la etajele superioare şi structura deteriorată.

Alte canale Telegram ruseşti, cu conexiuni cu forţele de securitate ruse, au publicat înregistrări video cu resturi de sticlă şi beton căzute pe ceea ce au spus că era Bulevardul Komsomolski.

Presupusul atac survine în contextul în care Rusia bombardează în continuu de aproape o săptămână portul Odesa din sudul Ucrainei, unde duminică o persoană a murit într-un atac cu rachete care a rănit multe altele şi avariat grav o catedrală ortodoxă istorică, notează Reuters.

Nu a existat niciun comentariu imediat din partea Kievului. Ucraina aproape niciodată nu revendică în mod public responsabilitatea pentru atacurile din interiorul Rusiei sau de pe teritoriul controlat de ruşi în Ucraina, dar a declarat în ultimele luni că distrugerea infrastructurii militare ruse ajută la contraofensiva Kievului.

Știre inițială:

'Fragmentele unei drone' au fost descoperite luni dimineaţă la Moscova pe o arteră importantă în apropierea Ministerului rus al Apărării, a informat agenţia rusă de presă TASS, preluată de AFP.

'Fragmente de dronă au fost găsite pe Komsomolskii Prospekt la Moscova, ne-au indicat serviciile de urgenţă', a transmis TASS.

Primarul Moscovei, Serghei Sobianin, a făcut cunoscut luni dimineaţă că "lovituri cu drone" au lovit în cursul nopţii două clădiri "nerezidenţiale" din capitala Rusiei, fără a provoca victime, transmite AFP.

"Astăzi, în jurul orelor 04.00 (01.00 GMT), au fost raportate lovituri cu drone asupra a două clădiri nerezidenţiale. Nu există distrugeri grave sau victime. Toate serviciile lucrează la faţa locului", a declarat Sobianin pe Telegram, potrivit Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel