Francezii își abandonează animalele de companie, când pleacă în vacanță. Peste 100.000 ajung pe străzi anual

FOTO: Freepik
FOTO: Freepik

Francezii își abandonează animalele de companie, de cele mai multe ori înainte sau în timpul vacanței de vară.

Centrele franceze de salvare a animalelor trag un semnal de alarmă în legătură cu numărul tot mai mare de animale de companie care sunt abandonate, scrie Digi 24, citând The Guardian.

Peste 100.000 de animale de companie sunt abandonate în fiecare an în Franța, mai mult de jumătate dintre acestea fiind aruncate chiar înainte sau în timpul vacanțelor lungi de vară, când sunt adesea găsite lângă rutele care se îndreaptă spre coastă sau spre țară.

Vara trecută, 60.000 de animale de companie au fost abandonate, iar salvatorii de animale spun că se așteaptă ca cifra să fie mai mare în acest an.

De altfel, Societatea pentru Protecția Animalelor (SPA) a avertizat încă de săptămâna trecută, când a făcut apel la fonduri pentru a ajuta refugiile ”saturate”, după ce a acceptat 12.000 de animale de la începutul verii.

”Multe adăposturi duc lipsă disperată de spațiu și își extind facilitățile pentru a încerca să salveze cât mai multe animale. În fiecare an, adăposturile își dublează eforturile pentru a face față saturației și pentru a prelua animale în pericol. Astăzi, situația este alarmantă”, a precizat SPA într-un comunicat. ”Trebuie să salvăm, să hrănim și să îngrijim de urgență toate victimele abandonului și ale abuzurilor”.

Sute de alte adăposturi pentru animale gestionate de asociații, printre care 30 Millions d'amis (30 de milioane de prieteni) și Fundația Brigitte Bardot, au raportat, de asemenea, o creștere a numărului de animale de companie abandonate.

Inflația și cheltuielile crescute, motiv de abandon sau de renunțare la adoptarea unui animal de companie

Militanții pentru protecția animalelor spun că adăposturile se confruntă cu o dublă lovitură: inflația a afectat familiile care se confruntă cu facturi foarte mari la casă, la hrana animalelor de companie și la serviciile veterinare și a redus, de asemenea, numărul de adopții.

Un sondaj realizat în noiembrie 2022 a arătat că 18% dintre familiile franceze au renunțat la planurile de adopție a unui animal în acest an din motive financiare.

”Într-un context global de creștere a prețurilor, produsele pentru animale de companie nu par să fie cruțate, iar proprietarii se văd nevoiți să cheltuiască mai mult pentru a continua să se îngrijească de animalele lor de companie”, se arată în raport.


Anul trecut, SPA, care administrează 58 din cele aproximativ 500 de adăposturi pentru animale din Franța, a preluat 16.457 de animale între mai și august.

Aceasta a arătat cu degetul către proprietarii care au luat animale de companie în timpul pandemiei Covid, în lockdown, dar care le-au abandonat după ce și-au dat seama că erau incompatibile cu stilul lor de viață de după Covid.

Anul acesta, se așteaptă ca cifrele să fie cu cel puțin 15% mai mari, spune SPA.

Citește și: Ar trebui să-ţi faci griji când îţi auzi câinele oftând? Ce-ar putea să însemne

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel