Francezii nu mai au voie să cumpere artificii pentru Ziua Naţională, după revoltele din ultimele zile

Sursa: Agerpres
Sursa: Agerpres

Guvernul Franţei a decis interzicerea vânzării şi folosirii artificiilor de ZIua Naţională de către persoane fizice, după ce acestea au devenit extrem de populare printre protestatarii care au manifestat în ultimele zile. 

În timpul celor şase nopţi de revoltă care au zguduit Franţa, artificiile au fost folosite pentru a lovi în forţele de ordine sau pentru a ataca clădiri. 

De teama unor noi ciocniri în timpul sărbătorii naţionale, o hotărâre de guvern publicată duminică în Monitorul Oficial interzice vânzarea artificiilor în zilele de 14 şi 15 iulie în care răsună de obicei petarde şi artificii în întreaga ţară.

"Pentru a preveni riscul unor tulburări grave ale ordinii publice în timpul festivităţilor din 14 iulie, vânzarea, posesia, transportul şi folosirea articolelor pirotehnice şi artificiilor sunt interzise până la data de 15 iulie inclusiv pe întreg teritoriul naţional", se menţionează în acest text.

Această interdicţie nu se aplică profesioniştilor autorizaţi sau primăriilor care organizează focuri de artificii de sărbătoarea naţională, se precizează în document.

Premierul francez Elisabeth Borne a anunţat, pe lângă interzicerea articolelor pirotehnice, că vor fi desfăşurate cu această ocazie mijloace de securitate "masive".

În ultimele zile, poliţia a confiscat mai multe transporturi de artificii cu destinaţie dubioasă, dintre care cel mai important a fost unul de 2,7 tone depistat în apropiere de Rennes (nord-vest), scrie Agerpres. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel