Franks: PNL şi PSD au refuzat să se întâlnească cu FMI

jeffrey franks, fmi
jeffrey franks, fmi

Şeful misiunii Fondului Monetar Internaţional în România, Jeffrey Franks, a declarat că a adresat invitaţii PSD şi PNL pentru discuţii, însă cele două partide nu au acceptat.

Întrebat de jurnalişti dacă delegaţia FMI mai are programate întâlniri cu alte partide politice, după ce s-a întâlnit vineri cu conducerea UNPR, Jeffrey Franks a răspuns: "Am cerut întâlniri cu toate partidele. Sunt două partide, cel liberal şi cel social-democrat, care nu au acceptat. Din păcate, au ales să nu se întâlnească cu noi, au ales să aibă alt program", informează Mediafax.

Senatorul PNL Dan Radu Ruşanu i-a reproşat, miercuri, şefului misiunii FMI în România, Jeffrey Franks, că nu a consultat şi opoziţia, acesta răspunzându-i că PNL nu a răspuns la cererile sale de a se întâlni cu liderii liberali. "Am solicitat să ne vedem şi cu opoziţia, pentru că pentru noi este foarte limpede că măsurile agreate de noi cu Guvernul afectează întreaga populaţie, nu doar pe cei care au votat cu actualul guvern. Am făcut cereri pentru consultări, am stabilit deja o întâlnire cu liderii PSD. Am trimis o solicitare şi la PNL, la care nu ni s-a răspuns încă. Oricum, mai avem încă cinci zile de stat în România pentru misiunea de evaluare, discuţiile nu sunt încă finalizate, mai este timp", i-a spus Franks lui Ruşanu.

Ulterior, PNL a dat publicităţii un comunicat în care susţinea că, în întrevederile avute până acum cu reprezentanţii FMI, a formulat o serie de observaţii faţă de măsurile Guvernului şi a făcut o serie de propuneri, faţă de care Fondul "nu a avut niciun fel de reacţie".

O misiune comună a FMI, Comisiei Europene şi Băncii Mondiale se află la Bucureşti, în perioada 27 aprilie-9 mai, pentru prima evaluare a noului acord.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel