Urmărește emisiunea live



Franța a depășit 20 de milioane de cazuri Covid de la începutul pandemiei

FFranța a depășit 20 de milioane de cazuri Covid de la începutul pandemiei / Foto: Pexels
FFranța a depășit 20 de milioane de cazuri Covid de la începutul pandemiei / Foto: Pexels

Franța a trecut, joi, pragul de 20 de milioane de cazuri COVID de la începutul pandemiei.

Numărul cumulat de cazuri confirmate COVID-19 de la începutul pandemiei a depășit 20 de milioane în Franța, potrivit datelor Ministerului Sănătății, publicate joi, citate de Reuters.


Ministerul Sănătății a anunțat joi 274.352 de noi infecții, ceea ce a dus la un total de 20,15 milioane. Pe data de 26 ianuarie, Franţa stabilea un nou record de infectări. Atunci, au fost confirmate, într-o singură zi, peste o jumătate de milion de cazuri noi.


Franţa are o populaţie de 67 de milioane de locuitori. În Franța sunt în vigoare mai multe restricţii pentru nevaccinați. Aceștia nu pot intra în restaurante, baruri, teatre sau trenuri. Până de curând, puteau face acest lucru cu un test COVID-19 negativ.

Citește și: Sănătatea mintală s-a deteriorat în Franța lui Macron. 59% din oameni suferă de tulburări de somn (sondaj 2021)

Circa 13% dintre persoanele care au participat la sondaj au arătat semne de depresie, în timp ce 19% suferă de anxietate, iar 59% de tulburări de somn, au anunţat vineri autorităţile sanitare franceze. Circa 9% dintre cei intervievaţi s-au confruntat cu gânduri suicidare. Cu toate acestea, proporţia persoanelor cu tulburări de somn şi depresie a scăzut în comparaţie cu un sondaj similar realizat în aprilie.

Per ansamblu, 80% dintre participanţi s-au declarat mulţumiţi de calitatea vieţii, o scădere de 4% de la începutul pandemiei. Vezi articolul aici!

Citește și: Putin: Niciun fel de carantină! Am putea chiar ridica restricţiile pentru contacții unei persoane infectate cu Covid

Rusia nu are în vedere să instituie 'niciun fel de carantină' pentru a face faţă epidemiei de COVID-19, a dat asigurări joi preşedintele rus Vladimir Putin, pronunţându-se pentru o relaxare a restricţiilor sanitare existente, în pofida unei creşteri excesive a numărului de cazuri de contaminări în ţară, relatează AFP. 'Nu este prevăzută niciun fel de carantină', a declarat Putin, în cadrul unei întâlniri în format de videoconferinţă cu oameni de afaceri ruşi, difuzată de televiziunea publică. Ţinând cont de particularităţile variantei Omicron, 'în scurt timp, am putea chiar ridica restricţiile pentru persoanele care au fost în contact' cu cei infectaţi cu SARS-CoV-2, a apreciat preşedintele rus.

Această categorie de persoane este în prezent obligată să se izoleze la domiciliu timp de 7 zile pentru a se asigura că nu au fost contaminate. Declaraţia şefului statului rus survine în contextul în care Rusia a înregistrat joi un nou record de contaminări zilnice, raportând 155.768 de noi cazuri de coronavirus, faţă de circa 30.000 cu două săptămâni în urmă. Vezi continuarea aici!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel