Franţa a învins Belgia la limită. Un autogol a salvat trupa lui Mbappe

FOTO: Agerpres
FOTO: Agerpres

Echipa națională a Franței a obținut o victorie importantă, luni, în optimile de finală ale Euro 2024, învingând Belgia cu scorul de 1-0 la Dusseldorf. Calificarea în sferturi a fost asigurată de un autogol al lui Jan Vertonghen.

Prima repriză a fost marcată de un joc tactic, fără prea multe ocazii de poartă. Belgienii au avut prima oportunitate notabilă în minutul 24, când Kevin De Bruyne a trimis un șut puternic, dar portarul francez Mike Maignan a intervenit salvator. Francezii au replicat prin Marcus Thuram, al cărui șut cu capul din careu a fost respins de portarul Casteels în minutul 33.

Aurélien Tchouameni a avut două mari ocazii pentru Franța, prima în minutul 45, când a trimis puțin peste poartă de la marginea careului, și a doua în minutul 49, când șutul său de la distanță a fost respins în corner de Casteels.

În minutul 85, Franța a obținut victoria după un autogol nefericit al lui Jan Vertonghen, care a deviat șutul lui Kolo Muani în propria poartă. Belgienii au încercat să răspundă, dar apărarea franceză a rezistat până la finalul meciului.

Franța a jucat în formula: Maignan – Kounde, Upamecano, Saliba, T. Hernandez – Kante, Tchouameni, Rabiot – Griezmann – M. Thuram (Kolo Muani 62), Mbappe, sub conducerea selecționerului Didier Deschamps.

Belgia a jucat în formula: Casteels – Castagne (De Ketelaere 88), Faes, Vertonghen, Theate – De Bruyne, Onana, Carrasco (Lukebakio 88) – Openda (Mangala 64), Lukaku, Doku, sub comanda selecționerului Domenico Tedesco.

Meciul a fost marcat și de mai multe avertismente: Tchouameni (min. 14), Griezmann (min. 23) și Rabiot (min. 24) pentru Franța, respectiv Vertonghen (min. 76) și Mangala (min. 90+3) pentru Belgia.

Partida a fost arbitrată de o echipă din Suedia, condusă de Glenn Nyberg, asistat de Mahbod Beigi și Andreas Soderkvist, alături de arbitrul de rezervă Donatas Rumsas din Lituania.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel