Franța a trimis la Suceava două convoaie de vehicule de intervenţie cu echipament medical

 Hub-ul de la Suceava
Hub-ul de la Suceava

Două convoaie franceze, formate din vehicule de intervenţie, ambulanţe, şi care transportă echipamente medicale şi de salvare ce vor fi oferite serviciului ucrainean pentru situaţii de urgenţă, reprezentând prima contribuţie a Franţei la hub-ul umanitar de la Suceava, vor ajunge sâmbătă în România.

Din primul convoi fac parte 100 de pompieri şi salvatori care vor transporta vehiculele şi echipamentele donate Ucrainei: 11 maşini pentru stingerea incendiilor, 16 autospeciale de intervenţie şi 23 de camioane care transportă 49 de tone de echipamente medicale şi de salvare (echipamente de protecţie, scări manuale, furtunuri de incendiu, echipamente medicale), se arată într-un comunicat al Ambasadei Franţei, transmis vineri AGERPRES.

Această operaţiune este coordonată de Direcţia Generală pentru Securitate Civilă şi Managementul Crizelor din Ministerul francez de Interne şi Centrul de criză şi sprijin al Ministerului francez pentru Europa şi Afaceri externe.

Un al doilea convoi, format din 21 de ambulanţe noi, completează această donaţie din partea Franţei. Ambulanţele au fost achiziţionate cu sprijinul autorităţilor locale franceze şi al companiilor, care au contribuit la strângerile de fonduri gestionate de Centrul de criză şi sprijin.

"Aceste operaţiuni desfăşurate în cadrul Mecanismului de protecţie civilă al Uniunii Europene (MPCU) sunt o mărturie a solidarităţii Franţei, a autorităţilor locale şi a companiilor franceze faţă de poporul ucrainean", precizează misiunea diplomatică. 

Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă a fost abilitat să demareze demersurile pentru organizarea unui hub umanitar în România în zona Suceava, decizia fiind luată de Guvern şi CNSU în urma discuţiilor cu oficiali ai Comisiei Europene.

Potrivit premierului Nicolae Ciucă, pe platforma organizată de Executiv au fost înscrise 5700 de oferte de ajutorare pentru refugiaţii ucraineni, iar cantitatea de sânge donată în beneficiul răniţilor războiului din Ucraina este una „consistentă”.

„Avem convingerea că acest hub sub coordonarea autorităţilor de la Bruxelles va putea să faciliteze şi să asigure coerenţă întregului efort care se face pentru a ajuta cetăţenii ucraineni şi, în felul acesta, vreau să subliniez, contribuţia autorităţilor române este una semnificativă”, a adăugat Nicolae Ciucă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel