Franţa ia măsuri ca să reducă preţul benzinei şi motorinei

Fotografie de la Piccinng, Pexels
Fotografie de la Piccinng, Pexels

Franţa vrea să scadă preţul la pompă, pentru că francezii au ajuns să dea şi peste doi euro pe litrul de carburant. 

În acest sens, guvernul de la Paris studiază posibilitatea de a le permite comercianţilor să vândă combustibil în pierdere.

O astfel de practică, vânzarea în pierdere, dumping este termenul economic de specialitate, este interzisă şi pedepsită de toate legile şi regulile unei pieţe libere. De aceea, guvernul francez pregăteşte un proiect de lege special pe care Parlamentul vrea să-l dezbată la începutul lunii viitoare. Măsura ar urma să fie aplicată de la 1 decembrie, timp de şase luni, a explicat ministrul Economiei, Bruno Le Maire, conform Rador Radio România.

"Această măsură va permite, desigur, în funcţie de ceea ce vor putea face şi distribuitorii, să avem carburanţi mai ieftini peste tot în Franţa. Acesta este obiectivul nostru. Deja, compania petrolieră Total a acceptat să blocheze preţurile la maximum 1,99 de euro. Statul nu poate suporta doar el singur costurile inflaţiei pentru că am ajunge la deficite bugetare enorme", a declarat Bruno Le Maire.

Ferindu-se să dea cifre, guvernul ar miza pe o reducere a preţului la pompă, cuprinsă între 5 şi 0,50 eurocenţi pe litru. Cea mai mare parte a distribuitorilor, şi în special proprietarii de mici benzinării, pentru care va fi aproape imposibil să scadă preţurile, denunţă instalarea unei concurenţe neloiale pe piaţa carburanţilor. Printre cei care ar putea juca jocul propus de guvern se află marile lanţuri de hipermarketuri situate în afara localităţilor, care au şi propriile benzinării. De altfel, ei au practicat întotdeauna tarifele cele mai mici, având avantajul că, atraşi de ofertă, clienţii vin nu doar să-şi facă plinul de carburanţi, ci şi de alte cumpărături. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel