Franța trimite mii de soldați și sute de blindate în România

foto pexels ilustrativ
foto pexels ilustrativ

Franța confirmă angajamentul pe termen lung față de România prin trimiterea a mii de trupe pentru instruire în regiune. Scenariile vor fi concentrate pe desfășurări militare rapide în contextul unui război.

Ambasada Republicii Franceze a emis un comunicat prin care anunță că Franța va trimite 4000 de soldați și câteva sute de blindate în țara noastră în cadrul unui program NATO de testare a desfășurării unor forțe armate în caz de război.

În cadrul unei întâlniri informale cu presa, din data de 29 februarie 2024, generalul Loic Girard a deschis discuția despre ridicarea la nivel de brigadă a Batalionului multinațional de la Cincu - Centrul de Instruire Cincu este un centru de instruire important pentru forțele armate române și aliate. Aici, forțele NATO, inclusiv trupele din țările membre ale alianței, desfășoară exerciții și antrenamente comune pentru a îmbunătăți interoperabilitatea și capacitățile militare.

Desfășurarea trupelor despre care vorbește generalul francez va fi una temporară, iar trupele și logistica vor ajunge în primăvara anului 2025, atunci când vor începe și programele de antrenament. Dislocarea trupelor va dura câteva săptămâni, după care soldații se vor întoarce în țările de origine.

Acest exerciţiu de desfăşurare poate fi repetat la cererea NATO. Batalionul multinaţional Cincu, care are peste 1.500 de militari, este desfăşurat permanent în România. Cu acest batalion, Franţa îşi confirmă prezenţa militară de lungă durată în România.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel