Franţa renunţă la restricţiile anti-COVID-19 la locul de muncă. Astfel, de lunea viitoare, nu va mai fi obligatorie purtarea măştii sau respectarea distanţării sociale la locul de muncă şi în sălile de mese ale companiilor.
Franţa renunţă la restricţiile anti-COVID-19 la locul de muncă, informează DPA, citat de Agerpres.
De lunea viitoare, nu va mai fi obligatorie purtarea măştii sau respectarea distanţării sociale la locul de muncă şi în sălile de mese ale companiilor, a precizat marţi, la Paris, ministrul Muncii, Élisabeth Borne.
Decretul privind normele anti-coronavirus la locul de muncă, care a fost în vigoare circa doi ani, va fi abrogat. Situaţia infectărilor cu coronavirus în Franţa s-a îmbunătăţit vizibil în ultimele săptămâni.
Rata de incidenţă pe şapte zile - numărul cazurilor noi de infectare înregistrate într-un interval de o săptămână la 100.000 de locuitori - a fost recent de 538.
Începând cu lunea viitoare, francezii vor putea merge din nou la restaurante, cinematografe, muzee şi evenimente sau călători cu trenuri pe distanţe lungi fără să facă dovada vaccinării împotriva coronavirusului, a trecerii prin boală sau să prezinte rezultatul negativ al unui test recent.
Obligativitatea purtării măştii în spaţiile închise va fi de asemenea ridicată cu excepţia mijloacelor de transport în comun.
VEZI ȘI: Grecia renunţă la purtarea măştilor în spaţiile deschise
Grecia va elimina de sâmbătă uzul obligatoriu al măştilor sanitare în spaţiile deschise şi va permite ocuparea deplină a locurilor în mijloacele de transport public, relatează miercuri EFE, citat de Agerpres.
Utilizarea obligatorie a măştilor în exterior a fost impusă în decembrie ca urmare a răspândirii necontrolate a variantei Omicron în ţară. Totuşi, protecţia facială rămâne obligatorie în exterior atunci când există aglomeraţii, precum şi în spaţiile închise, cu excepţia restaurantelor.
Numărul contagierilor în Grecia a rămas la acelaşi nivel de peste două săptămâni, cu aproximativ 17.000 de cazuri pe zi, iar cel al spitalizărilor a scăzut considerabil.
Potrivit Organismului naţional de sănătate publică (EODY), aproximativ 408 de persoane sunt în continuare intubate în spitalele din Grecia, cu aproape o sută mai puţin decât în urmă cu două săptămâni.
De asemenea, în ultimele zile decesele asociate COVID-19 au scăzut la 60 pe zi, în condiţiile în care la începutul lunii februarie media zilnică era de 100, la o populaţie de 10,7 milioane de locuitori.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News