Frații Tate, reținuți pentru 24 de ore într-un nou dosar cu acuzații grave

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Photos / Octav Ganea

Frații Andrew și Tristan Tate au fost reținuți, miercuri seara, după audieri maraton, în cadrul unui al doilea dosar în care li se aduc acuzații grave.

Fraţii Tate au fost duşi la audieri la DIICOT ei, apoi ei fiind reţinuţi pentru 24 de ore. Prin urmare, în acest nou dosar, se fac cercetări pentru constituire a unui grup infracţional organizat, trafic de persoane, trafic de minori, act sexual cu un minor, influenţarea declaraţiilor, dar şi spălare de bani. 

Ce a anunțat DIICOT

”Astăzi, 21.08.2024, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Structura Centrală împreună cu poliţişti din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Ilfov au pus în aplicare 4 mandate de percheziţie domiciliară pe raza judeţului Ilfov şi municipiului Bucureşti, într-o cauză penală privind săvârşirea infracţiunilor de constituirea unui grup infracţional organizat, trafic de minori, trafic de persoane, act sexual cu un minor, influenţarea declaraţiilor şi spălare a banilor”, anunța DIICOT.

Avocații fraților Tate au declarat faptul că s-a dispus măsura reținerii pentru 24 de ore. Urmează să afle dacă procurorii vor solicita arestul preventiv pentru 30 de zile sau arestul la domiciliu.

Cei doi frați Tate au reacționat, transmițând un mesaj prin echipa lor de comunicare, afirmând faptul că acuzaţiile ”nu sunt încă pe deplin clarificate”.

Patru percheziții domiciliare în Ilfov și București, miercuri dimineață, urmate de audieri

”Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Structura Centrală împreună cu polițiști din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Ilfov au pus în aplicare 4 mandate de percheziție domiciliară pe raza județului Ilfov și municipiului București, într-o cauză penală privind săvârșirea infracțiunilor de constituirea unui grup infracțional organizat, trafic de minori, trafic de persoane, act sexual cu un minor, influențarea declarațiilor și spălare a banilor. Audierile se desfășoară la sediul DIICOT – Structura Centrală. Acțiunea beneficiază de sprijinul jandarmilor din cadrul Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei. Suportul de specialitate a fost asigurat de către Serviciul Tehnic și de Criminalistică din cadrul DIICOT – Structura Centrală și Direcția de Operațiuni Speciale din Poliția Română. Facem precizarea că, pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de Procedură Penală, precum și de prezumția de nevinovăție”, a transmis  DIICOT.

Frații Andrew și Tristan Tate, trimiși în judecată într-un alt dosar

Amintim faptul că fraţii Tate, care au dublă cetăţenie, britanică şi americană, au fost trimişi în judecată, într-un prim dosar pe data de 20 iunie 2023. Ei sunt acuzați de faptul că au făcut un grup infracţional organizat, cu scopul racolării, cazării şi exploatării, prin a obliga femei să creeze materiale pornografice, destinate difuzării contra cost pe site-uri de profil. Astfel, inculpaţii ar fi obţinut mari sume de bani din aceste activități.

Infracţiunile reţinute pe numele lor sunt de constituire a unui grup infracţional organizat, trafic de persoane în formă continuată. De asemenea, viol în formă continuată (două acte materiale), acces ilegal la sistem informatic, dar și alterarea integrităţii datelor informatice. Aceștia au mai fost acuzați de lovire sau alte violenţe, precum şi instigare la această infracţiune.

Pe 16 iunie, amintim că magistrații Curții de Apel București au admis contestația procurorilor DIICOT în dosarul fraților Tate. Astfel, ei au în continuare interdicția de a nu părăsi teritoriul României. În primă instanță, Tribunalul București a eliminat interdicția, permițându-le lui Andrew și Tristan Tate să călătorească în afara României, dar cu condiția să nu iasă din granițele Uniunii Europene.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel