Diferențe între voturile numărate de cei de la București și cele numărate de Comisia Electorală Centrală a Colegiului Medicilor Dentiști. Dovezi clare de fraudare. Dacă punem la socoteală și faptul că nu vorbim despre o organizație profesională de tip non-guvernamental, ci de o autoritate publică, înființată prin legea 95/2006, este vorba despre un caz penal, ce ar trebui anchetat de către procurorii de la Parchet. Numai că aceștia nu s-au autosesizat și nici Comisia Electorală Centrală a CMDR nu a făcut-o, preferând să mușamalizeze cazul prin invalidarea alegerilor și repetarea turului al II-lea al alegerilor din 19 februarie, cu aceleași liste.
Colegiul Medicilor Dentiști este o organizație profesională înființată prin lege, o autoritate publică, cu atribuții în „apărarea, controlul şi supravegherea exercitării profesiunii de medic dentist, ca profesie liberală de practică publică autorizată, aplicarea legilor şi regulamentelor care organizează şi reglementează exerciţiul profesiei”, așa cum este prevăzut în Regulamentul de organizare și funcționare. Având atribuții normative și jurisdicționale, orice suspiciune de fraudă a alegerilor conducerii acestei organizații se pedepsește conform Codului Penal, a explicat pentru De Ce News dr. Dan Perețianu, vicepreședintele Camerei Federative a Sindicatelor Medicilor din România (CFSMR). Astfel, Consiliul Național al CMDR ar fi trebuit să sesizeze Parchetul, în schimb s-a limitat la invalidarea alegerilor și la organizarea altor alegeri, stabilite pentru data de 6 martie 2011, încercând astfel să mușamalizeze faptele grave ale Comsiei Electorale de la București.
Rezultatul alegerilor organizate la Colegiul Medicilor Dentiști București pentru mandatul 2011-2015 la sfârșitul lunii februarie au fost invalidate de către Comisia Electorală Centrală (CEC) a organizației, pe motiv de fraudare. De asemenea, au fost invalidați și membrii Comisiei Electorale de la București. Astfel, procesul-verbal de renumărare a voturilor de către CEC a constatat diferențe semnificative între voturile reale și cele consemnate și validate de Comisia electorală a CMDB. De asemenea, s-au constatat deficiențe în modul de redactare a procesului-verbal de validare a alegerilor, întocmit de Comisia electorală a CMDB din care nu reiese numărul real de buletine de vot valide.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News