Fregata "Regele Ferdinand" a executat aproximativ 70 de misiuni, în operațiunea de la Mare Mediterană

fregata ferdinand
fregata ferdinand

Fregata "Regele Ferdinand" a executat, până în prezent, aproximativ 70 de misiuni specifice în Marea Mediterană în cadrul operaţiei de impunere a embargoului de armanent asupra Libiei, starea de sănătate şi moralul membrilor echipajului românesc fiind foarte bune.

"Fregata «Regele Ferdinand», care şi-a început pe 30 aprilie acţiunile în cadrul operaţiei de impunere a embargoului asupra Libiei în Marea Mediterană, a executat, până în prezent, aproximativ 70 de misiuni specifice. Starea de sănătate şi moralul membrilor echipajului românesc sunt foarte bune. Fregata are ca misiuni principale patrularea şi monitorizarea navelor din zona de responsabilitate, interogarea şi controlul navelor suspecte de transport de arme şi mercenari către Libia", se arată într-un comunicat al MApN, citat de Mediafax.

Gruparea navală sub comandă NATO, din care face parte fregata românească, are în compunere 20 de nave, iar în statul major al acesteia sunt şi doi ofiţeri din Forţele Navale Române. În perioada 17-19 mai, după încheierea primei etape de misiune în raionul maritim, fregata îşi va reface capacitatea operaţională într-un port din sudul Europei stabilit de conducerea grupării.

Fregata "Regele Ferdinand", comandată de comandorul Mihai Panait şi având la bord un echipaj alcătuit din 205 marinari, a părăsit Portul Constanţa la 22 aprilie pentru a participa, timp de trei luni, la operaţia "Unified Protector".

Citește și: România execută planul NATO privind Libia. Fregata Regele Ferdinand pleacă în Mediterana

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel