Frica pierderii locului de muncă îmbolnăvește de stres angajații

O cercetare realizată de Agenția Europeană pentru Securitate și Sănătate în Muncă relevă că jumătate dintre lucrătorii europeni cred că stresul la locul de muncă este un fenomen frecvent, dar negestionat corespunzător. Una dintre cauzele acestuia sunt insecuritatea și reorganizarea locului de muncă.

Aproximativ jumătate dintre lucrătorii europeni (51 %) consideră că stresul legat de muncă este un fenomen frecvent la locul lor de muncă, 16 % dintre aceștia descriindu-l drept „foarte frecvent”. Femeile sunt mai înclinate decât bărbații să considere că stresul legat de muncă este frecvent (54 % față de 49 %), iar lucrătorii cu vârsta cuprinsă între 18 şi 54 de ani sunt mai înclinați spre această apreciere (53 %) decât cei cu vârsta peste 55 de ani (44 %). Percepția asupra stresului legat de muncă variază și în funcție de sectorul de activitate, lucrătorii din domeniul sănătății sau al serviciilor de îngrijire fiind cei mai înclinați să considere că stresul legat de muncă este frecvent (61 %, dintre care 21 % descriu fenomenul drept „foarte frecvent”), se arată într-un comunicat al AESSM.

Cea mai frecventă cauză a stresului la locului de muncă în Europa este frica pierderii slujbei sau reorganizările, la trei sferturi dintre angajați, urmată de munca peste program.

În ceea ce privește îmbătrânirea activă, la nivel european, jumătate dintre respondenți (52 %) se așteaptă ca procentul de lucrători cu vârsta peste 60 de ani de la locul lor de muncă să crească până în 2020 (43 % consideră această evoluție improbabilă). Lucrătorii cu vârsta peste 55 de ani sunt mai înclinați să considere că procentul lucrătorilor cu vârsta peste 60 de ani de la locul lor de muncă va crește până în 2020 (59 %) decât respondenții cu vârsta cuprinsă între 35 şi 54 de ani (54 %) sau mai tineri cu vârsta cuprinsă între 18 şi 34 de ani (45 %).

Citește AICI raportul AESSM.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2025 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel