Cezar Osiceanu vine cu o rețetă delicioasă: Friptură cu sos de gogoșari.
„Avem nevoie de:
4-5 gogoșari tăiați cubulețe
2-3 cepe roșii tăiate rondele
o căpățână de usturoi, cu cățeii curățați
capere
3-4 roșii tăiate cubulețe
200 ml de suc de roșii
100-200 g de afine (de pădure, de preferat)
mirodenii (curry, boia iute, piper negru măcinat, oregano, busuioc)
câte 2 legături de mărar și pătrunjel tocate
nelipsitul pahar de vin alb sau roze, ușor parfumat
Și acum la treabă!
Călim împreună rondelele de ceapă cu cubulețele de gogoșari și cățeii de usturoi, la foc mediu, amestecând ușor pentru a evita lipirea de fundul cratiței.
Turnăm cubulețele și sucul de roșii după 2-3 minute și lăsăm să fiarbă 6-7 minute.
Turnăm paharul de vin, adăugăm caperele, afinele și mirodeniile, mai puțin oreganoul și busuiocul.
Lăsăm la foc mediu încă 3-4 minute.
Punem busuiocul și oreganoul, lăsăm sosul să „se așeze” un pic, după care presărăm verdeața și servim.
Sugestie: Eu v-aș recomanda ca, după ce faceți friptura la grătar, să o lăsați să fiarbă 5-6 minute împreună cu roșiile, ceapa și gogoșarii. Sosul, superb colorat, parfumat și atât de gustos, te face să visezi frumos.
Așa că... Poftă mare!”, a spus pilotul Cezar Osiceanu.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu