Nimic nu se compară cu o friptură făcută ca la Brașov. Este absolut delicioasă. Iată cum se prepară.
Ingrediente
8 cartofi
2 linguri ulei
cimbru uscat
sare şi piper
200 ml supă din concentrat
5 căţei de usturoi
1 ceapă
1/2 kg pulpă de porc
ulei pentru prăjit
Cum se prepară
Ceapa tăiată peştişori, usturoiul feliuţe şi carnea fâşii se pun la călit în două linguri de ulei, cu sare şi piper, scrie retete.unica.ro. După ce carnea şi-a schimbat culoarea, se pune supa din concentrat, se acoperă şi se lasă la foc mediu timp de 15 minute, scuturând tigaia.
Cât timp fierbe carnea, se pun cartofii la prăjit. Se verifică dacă s-a înmuiat carnea, se scoate capacul şi se pun cartofii. Se mai lasă un minut, după care se opreşte focul şi se aduc la masă pentru a se servi.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu