Friptura de miel este nelipsită de pe mesele multor români de Paști. Iată cum se prepară...
Ingrediente
pulpă de miel cu os (1.6 kg)
3 căţei usturoi
Marinată
2 linguri cu vârf muştar cu seminţe
3 căţei usturoi
3 fire cimbru
1 fir rozmarin
8 fileuri anşoa în ulei de măsline
coajă de la 1 lămâie
2 linguri suc lămâie
2 linguri sos de soia
2 linguri ulei măsline
piper
Cum se prepară
Mixaţi în blender toate ingredientele pentru marinată (de la verdeţuri rupeţi frunzuliţele de pe tulpină), până obţineţi o pastă. În pulpa de miel spălată şi uscată bine cu şerveţele faceţi incizii cu un cuţit bine ascuţit şi introduceţi felii de usturoi, potrivit e-retete.ro. Frecaţi apoi pulpa pe ambele părţi cu pastă obţinută. Deasupra să fie un strat generos de marinata.
Puneţi pulpa într-un bol şi acoperiţi cu o folie. Aveţi grijă, folia să nu atingă suprafaţa cărnii ca să nu strice crustă, de aceea e bine să folosiţi un bol! Daţi la frigider minim 4 ore. Scoateţi pulpa şi lăsaţi jumătate de oră afară, să ajungă la temperatura camerei. O aşezaţi într-o tavă şi o introduceţi la cuptor la 220C pentru 20 minute. Coborâţi temperatura la 150 C şi mai lăsaţi 2 ore. Tot la 30 minute stropiţi-o cu sucul din tavă.
După acest timp, friptura va fi făcută, suculentă şi uşor în sânge doar în jurul osului. Dacă o doriţi mai în sânge, scădeţi timpul de coacere. Acoperiţi friptura cu folie de aluminiu şi lăsaţi să stea 15 minute înainte de a o tăia. Nu uitaţi să ajustaţi timpul de coacere în funcţie de greutatea pulpei.
Vezi și: Sarmale ardelenești. Rețeta pentru masa de Paști
Cozonac fără frământare. Rețeta ușoară pentru masa de Paști
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News