EXCLUSIV  Friptura de miel de pe masa de Paști. Chef Ștefan Popescu: Cum scapi de mirosul înțepător. Secretul unei fripturi delicioase și fragede

foto ilustrativ pexels
foto ilustrativ pexels

Sfintele Paști sunt și despre masa cu familia și rețete tradiționale. Iată ce ai de făcut dacă pe masa ta va fi și friptura de miel. 

Chef Ștefan Popescu a vorbit, în interviul acordat DCNews și Spectacola, despre masa de Paști. În cadrul emisiunii ”Pastila de Frumusețe”, el a vorbit despre ouăle de pe masa de Paști, ”colorate cât mai natural”. A dat exemplul vopsirii cu turmeric sau cu foaia de ceapă clasică. De asemenea, a vorbit despre drob și friptura de miel, dar și despre borșul de miel. Nu a uitat de dulcele de pe masa de Paști, cozonac și pască. 

Friptura de miel este cea care poate să cele mai mari bătăi de cap, pentru că riscăm să iasă tare ca o scoarță de copac, chiar dacă ea, la bază, fiind tânără, ar trebuie să fie fragedă. În acest context, chef Ștefan Popescu a spus că ”depinde, în primul rând, de... miel”. ”Trebuie să fie o carne fragedă, tânără. Nu are timp carnea să se întărească. Cea mai bună parte a mielului este pulpa. Cea mai bună metodă de gătire este la cuptor cu vin, cu apă - sau și fără apă- condimente, precum usturoi. Poți să o acoperi cu hârtie de copt, nu cu folie de aluminiu. Se lasă la cuptor la temperatură mică 140 - 150 de grade, 3 - 4 ore. Ea este fragedă oricum și va fi și mai fragedă” afirmă chef Ștefan Popescu. Întrebat dacă la final este indicat să înlăturăm foaia de copt, acesta spune că se poate, dar carnea se va usca și, dacă intenționezi să mănânci și a doua zi, cel mai bine ar fi să nu faci asta. 

Cât despre cum reîncălzim carnea, acesta recomandă la cuptor, acoperită sau chiar și la microunde, tot acoperită. Ca să scapi de mirosul și de gustul puternic de miel, secretul este, conform acestuia, să lași bucățile de carne la marinat o zi, două. ”Se străpunge pulpa de miel, se maturează cu vin sau cu suc de lămâie, se adaugă condimentele: sare, piper, cimbru, rozmarin, usturoi, ceapă, morcov, țelină. Marinada trebuie să depășească un pic carnea, care este acoperită cu o folie alimentară sau capac și stă la frigider cel puțin 24 de ore, chiar 48 de ore. Astfel, se duce gustul puternic și, dacă era mai tare carnea, se și frăgezește” spune chef Ștefan Popescu. 

Vezi mai mult în video: 

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel