Friptura de porc cu cartofi la cuptor se numără printre preferințele românilor.
ceafă de porc
1/2 kg cartofi
1 ardei gras
500 g costițe afumate
100 ml vin
100 ml ulei
usturoi
busuioc
rozmarin
sare
piper
Speli ceafa de porc, cureți cartofii și îi tai în felii. Apo tai ardeiul în fâșii, costița în cubulețe, cureți usturoiul.
Faci mujdei din câțiva căței de usturoi și torni vin peste el.
Împănezi ceafă cu costiță și căței de usturoi, o condimentezi după gust și o așezi într-o tavă unsă cu ulei.
Adaugi feliile de cartofi presărate cu sare și cubulețe de costiță. Amesteci puțin mujdei, diluat cu vin, cu 50 ml ulei, 200 ml apă, sare, piper, rozmarin și îl torni peste carne.
Introduci tava în cuptorul încins și din când în când stropești friptură și cartofii cu sosul din tavă.
Cu câteva minute înainte să scoți tava de la cuptor, potrivit divahair.ro, adaugi fâșii de ardei pe deasupra și restul de mujdei.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu