Friptură de porc cu orez, ceapă și sos dulce-acrișor. Rețetă simplă și gustoasă

Pe mesele românilor, dar mai ales de Crăciun, friptura de porc nu lipsește.

Pe lângă friptură de porc, puteți adăuga orez, ceapă și un sos dulce-acrișor.  

Ingrediente

- 250 grame orez basmati și orez sălbatic

- 600 grame file de porc 

- 2 linguri piper negru

- 2 linguri ulei măsline

- 1 ceapă roșie mare

- 150 ml oțet de mere

- 75 ml sirop de arțar

- pătrunjel

Mod preparare

Fierbe orezul. Scurge-l de apă, după care acoperă-l pentru a se păstra cald. Între timp, presară sare și piper pe ambele părți ale feliilor de carne. După, într-o tigaie, lasă la încins o lingură de ulei și adaugă carnea. Las-o la prăjit până când capătă o culoare maronie.

În uleiul rămas, călește ceapă timp de cinci minute, după care adaugă oțetul de mere și lasă amestecul să scadă, notează divahair.ro. Toarnă și siropul de arțar, după care adaugă carnea de porc și las-o să se pătrundă câteva minute.

La final, așează carnea pe o farfurie, ceapa peste orez. Presară pătrunjel pentru decor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel