Pe mesele românilor, dar mai ales de Crăciun, friptura de porc nu lipsește.
Pe lângă friptură de porc, puteți adăuga orez, ceapă și un sos dulce-acrișor.
- 250 grame orez basmati și orez sălbatic
- 600 grame file de porc
- 2 linguri piper negru
- 2 linguri ulei măsline
- 1 ceapă roșie mare
- 150 ml oțet de mere
- 75 ml sirop de arțar
- pătrunjel
Fierbe orezul. Scurge-l de apă, după care acoperă-l pentru a se păstra cald. Între timp, presară sare și piper pe ambele părți ale feliilor de carne. După, într-o tigaie, lasă la încins o lingură de ulei și adaugă carnea. Las-o la prăjit până când capătă o culoare maronie.
În uleiul rămas, călește ceapă timp de cinci minute, după care adaugă oțetul de mere și lasă amestecul să scadă, notează divahair.ro. Toarnă și siropul de arțar, după care adaugă carnea de porc și las-o să se pătrundă câteva minute.
La final, așează carnea pe o farfurie, ceapa peste orez. Presară pătrunjel pentru decor.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu