Îți dorești să impresionezi la masa de Crăciun prin preparate delicioase? Cu siguranță nu vei da greș cu o friptură de porc în foi de varză.
1 varză,
1/2 kg carne de porc (afumătură) legată cu sfoară de bucătărie,
12 felii subțiri de bacon,
6 căței de usturoi, 30 g unt,
sare și piper după gust
Fierbi carnea într-o cratiță cu apă clocotită, circa 40 de minute, la foc mic.
Lași să se răcească, scurgi apa și dai deoparte.
Între timp, cureți și speli varza acră.
Sărezi și piperezi carnea și o învelești mai întâi în felii de bacon și pe urmă în foile de varză și fixezi învelișul cu sfoară de bucătărie.
Încingi untul într-o cratiță mai mare, pui apoi carnea și adaugi 100 ml de apă, în care ai fiert și cățeii de usturoi cu coajă cu tot. Acoperi cu un capac și lași să fiarbă încet timp de 40 de minute.
Îndepărtezi sfoara, tai friptura felii, pui de jur împrejur foi de salată verde și servești fierbinte, stropită cu sos. E o rețetă pe care o prepar la ocazii festive, dar și iarna, în zile obișnuite, cât am carne proaspătă de porc.
Vezi și: Rețetă sarmale pentru Crăciun. Ingrediente-minune pentru un gust savuros
Turtă dulce pentru Crăciun. Rețetă simplă și delicioasă
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu