Friptură de porc în sos de roșii și usturoi, rețetă. Friptura de porc în sos de roșii și usturoi este de nelipsit de pe masă, mai ales atunci când îți trec pragul musafirii.
750 gr carne porc (cotlet şi ceafa)
250 ml suc de roşii
3 linguri vin alb
1 căpăţâna usturoi
4-5 linguri ulei de măsline
sare
piper
1 linguriţa rasă boia de ardei dulce
1 crenguţa de rozmarin
câteva fire de cimbru proaspăt (1/2 linguriţa cimbru uscat)
Friptură de porc în sos de roșii și usturoi, rețetă. Tăiem carnea în felii groase de 2 cm şi o batem pe ambele părţi, apoi o punem într-o tavă, care merge la cuptor, într-un singur strat. Apoi, pregătim sosul pentru carne, scrie divainbucatarie.ro. Zdrobim căţeii de usturoi, îi frecăm cu sare, adăugăm treptat uleiul, aşa cum facem la maioneză, frecând mereu, până obţinem o cremă.
Friptură de porc în sos de roșii și usturoi, rețetă. Punem sucul de roşii, vinul şi condimentele peste usturoi şi amestecăm până se omogenizeza compoziţia. Turnăm acest sos peste carne, având grijă să acoperim în întregime carnea. Dacă este nevoie mai adăugăm puţin suc de roşii şi apă.
Vezi și: Cum se face bulionul. Rețeta originală. Ai nevoie doar de două ingrediente
Friptură de porc în sos de roșii și usturoi, rețetă. Acoperim tava cu folie de aluminiu şi coacem carnea în cuptorul preîncălzit la 200°C timp de 45 minute. După acest interval, scoatem folia şi mai lăsăm friptura în cuptor fără folie aproximativ 20 minute. Dacă vrem un sos mai gros, turnăm sosul într-o cratiţă şi îl fierbem până capătă consistenţa dorită, apoi îl punem înapoi peste carne.
Friptură de porc în sos de roșii și usturoi, rețetă. Servim carnea fierbinte cu piure de catofi, însoţită de murături sau salată verde.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu