Friptură de porc în sos de usturoi. Vă prezentăm o reţetă de friptură care îi va încânta pe cei dragi. Nu ai cum să dai greş.
Ingrediente: Aveţi nevoie de un kilogram de carne de porc, 4 căţei de usturoi, 2-3 linguri de ulei, sare, piper, busuioc, rozmarin.
Feliaţi carnea, apoi, ca să fie mai fragedă o puteţi bate puţin. Ungeţi tava cu ulei, aşezaţi feliile de carne, puneţi sare, piper, busuioc, rozmarin.
Într-un bol pisaţi usturoiul, adăugaţi sare şi îl amestecaţi ca la maioneză până când obţineţi o pastă albă. Turnați cam 100-150ml de apă în această compoziție, astfel încât să obţineţi un sos. Puneţi totul peste carne.
Tava se lasă la cuptor timp de două ore. Acoperiţi tava cu o folie de aluminiu timp de 40 de minute.
Poftă bună!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu