Știți că, pe lângă salata obișnuită, există mai multe rețete interesante pentru a prepara varza roșie?
Această legumă sănătoasă poate fi gătită sub formă de ... friptură! Completată cu brânză moale, un dressing aromat și șuncă, friptura de varză roșie este incredibil de gustoasă și sănătoasă. Pregătește această capodopera pentru cină.
Aveți nevoie de următoarele ingrediente:
350 grame de varză roșie;
150 grame de brânză feta sau brânză telemea;
3 căței de usturoi;
3 linguri de măsline;
sucul de la o lămâie;
2 linguri de miere;
șuncă tăiata cubulețe;
sare și piper după gust;
verdeață pentru servire.
Tăiați varza roșie în felii cu grosimea de 1 centimetru. Feliile de varză roșie arată ca niște fripturi, de aici și numele rețetei.
Într-un bol separat, amestecați sucul de la 1 lămâie, uleiul de măsline, usturoiul tocat mărunt, sare și piper după gust.
Turnați amestecul peste fiecare felie de varză. Puneți tava cu feliile de varză într-un cuptor, preîncălzit la 160 de grade, pentru 20 de minute.
Clătite japoneze moi și pufoase, ca un nor. Le veți îndrăgi de la prima bucățică
Scoateți feliile de varză din cuptor. Tăiați brânza și așezați-o peste varză, iar deasupra turnați mierea. Dați din nou tava în cuptor, pentru ca brânza să se topească. Sunt suficiente 5 minute.
Între timp, într-o tigaie se prăjește șunca tăiata cubulețe. Scoateți varza din cuptor și peste fiecare felie adăugați câte puțină șuncă. Friptura de varză roșie se servește cât este fierbinte. Înainte a o servi, decorați-o cu verdeață tocată.
Vă prezentăm o rețetă incredibilă de delicioasă din varză și ardei dulce.
Salata poate fi păstrată chiar și o lună în frigider. Nu este greu să prepari o astfel de salată și vei fi plăcut surprins de gustul și conținutul de vitamine.
Ingrediente:
varză - 2 kg,
ceapă - 2 bucăți mari,
ardei bulgăresc - 2 bucăți,
morcovi - 2 bucăți,
sare - 3 linguri,
zahăr - 100 grame,
ulei - 100 ml,
apă - 100 ml,
oțet (9%) - 100 ml.
Se toacă mărunt varza, se adaugă sare și se zdrobește cu mâinile. Ceapa se taie în jumătăți de rondele, iar ardeiul gras în fășii. Morcovii se dau prin răzătoare. Toate legumele se amestecă bine.
Dulceață de roșii pentru iarnă: este dulce, picantă și incredibil de aromată
Apoi pregătiți marinada. Apa, amestecată cu sare, zahăr și ulei se pune la fiert. Când apa începe să fiarbă, adăugați oțet, amestecați și luați imediat oala de pe foc. Marinada fierbinte se toarnă peste legume și se amestecă totul bine.
Puteți consuma salata imediat după ce a fost preparată. Totuși, mai bine ar fi să o lăsați la temperatura camerei timp de 12 ore. Apoi transferați-o într-un loc rece. Salata de varza murată se poate păstra până la o lună în frigider. Poftă bună!
O salată delicioasă și sănătoasă poate deveni dăunătoare dacă folosești câteva ingrediente, care trebuie evitate.
Pentru ca să beneficiezi de vitaminele din salată, te sfătuim să eviți trei produse pe care nu trebuie să le adaugi absolut deloc în acest fel de mâncare.
Unii adaugă în salată maioneză, unii - mult ulei, iar alții - câte un pumn de nuci. Astfel de salate nu fac decât să îngreuneze digestia și nu veți obține niciun beneficiu de pe urma consumului lor.
Pentru a preveni transformarea salatei într-o adevărată bombă calorică, nu folosiți sosuri grase sau cașcaval tare, care conține multe calorii. Adesea, în acest fel de cașcaval se adaugă arome dăunătoare. Pentru a face salata sănătoasă, adăugați brânză feta sau brânză de oi.
De asemenea, salatele calde conțin în compoziție și preparate prăjite: file de pui, bacon, carne de porc. Prin urmare, nu veți obține niciun beneficiu de pe urma lor.
Toate sosurile pentru salate, inclusiv maioneza făcută în casă, nu fac decât să dăuneze organismului. Nu veți obține niciun beneficiu, iar caloriile din farfurie vor crește.
Înlocuiește laptele din omletă cu acest ingredient: va fi mai pufoasă și mai fragedă
Pentru un dressing sănătos pentru salată aveți nevoie de ulei de măsline, o lingură suc de lămâie și sare.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News