Fritatta cu pui. Se face repede, se mănâncă şi mai repede

Foto: Freepik
Foto: Freepik

Mai ai prin casă nişte ouă, ceva ceapă şi un pic de carne de pui? Iată o reţetă simplă de fritatta!

Seamănă cu o pizza atunci când e pusă-n farfurie, dar de multe ori poate avea un gust mult mai bun decât clasica pizza. E vorba despre fritatta. Iar dacă mai are şi pui... se transformă într-un deliciu de nerefuzat.

Fritatta e un fel de omletă spaniolă cu de toate. Unii o preferă cu legume, alţii cu ton, alţii cu pui. Iată de ce ai nevoie pentru varianta cu pui:

Ingrediente:

6 ouă mari

1 ardei capia mic

200 g piept de pui tăiat cubulețe

1 ceapă albă toccata

100 g mazăre de la conserve

150 g cașcaval ras sau brânză feta

100 ml lapte de migdale sau orice lapte

2 căței de usturoi tocați

sare și piper, după gust

1 linguriță ulei de măsline

1 legătură mărar proaspăt pătrunjel, pentru ornat

Mod de preparare

Bați ouăle cu laptele, usturoiul, sarea, piperul și mărarul tocat fin până se omogenizează.

Încălzești uleiul într-o tigaie de fontă și călești puiul până se rumenește puțin, apoi adaugi ardeiul tocat cubulețe și ceapa, continuând să amesteci pentru aproximativ 2 minute.

Completezi cu mazărea scursă bine și cu amestecul de ouă și distribui uniform. Poţi renunţa la mazăre dacă nu-ţi place.

Adaugi cașcavalul ras sau brânza feta și dai la cuptor 15 minute sau până când ouăle s-au întărit.

Ornezi cu pătrunjel și servești cât e caldă

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel