Pe primul loc în topul celor mai curate fructe și legume se găsește avocado.
Potrivit unui raport realizat de Environmental Working Group, citat de CNN, este al treilea an consecutiv în care căpșunile ocupă locul fruntaș în topul celor mai toxice fructe și legume. Pe locul doi a ajuns spanacul.
Topul celor mai curate fructe și legume pe care le poți consuma:
1. Avocado;
2. Porumb;
3. Ananas;
4. Varză;
5. Ceapă;
6. Mazăre congelată;
7. Papaya;
8. Sparanghel;
9. Mango;
10. Vinete;
11. Pepene galben;
12. Kiwi;
13. Conopidă;
14. Broccoli.
Specialiștii susțin că fructele și legumele cu un conținut exagerat de pesticide trebuie consumate numai dacă sunt organice sau din surse sigure verificate. Dacă nu ai alte soluții și vrei să consumi aceste fructe și legume este foarte important să le speli foarte bine.
[citeste si]
O modalitate ca să reduci cantitatea de pesticide este aceea de a le lăsa câteva minute într-un bol cu apă și bicarbonat de sodiu, explică un specialist citat de CNN.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu