Rata de colesterol din sânge este diferită pentru fiecare persoană, însă există fructe pentru colesterol mărit. Este bine să știi că excesul de colesterol trebuie corectat în principal cu ajutorul alimentației, stilului de viață și medicamentelor care scad colesterolul.
Aproximativ o treime din colesterol intră în corpul uman cu alimente. Prin urmare, respectarea unei diete speciale este o modalitate excelentă de a influența nivelul acestei substanțe în sânge. Pentru a menține diversitatea și atractivitatea dietei, merită nu doar limitarea consumului de alimente bogate în colesterol, ci și creșterea proporției de alimente din alimentație care ajută la îndepărtarea excesului acestuia din organism.
Toată lumea pare să știe despre beneficiile fructelor. Acestea, conțin fibre alimentare insolubile, antioxidanți și pectină, o substanță care ajută la eliminarea excesului de colesterol din organism. Acest lucru se datorează faptului că în intestin pectina leagă acizii biliari, care asigură absorbția colesterolului în sânge. Un alt avantaj incontestabil al merelor si citricelor este conținutul relativ scăzut de zaharuri, al căror consum trebuie redus semnificativ și în cazul manifestărilor sindromului metabolic.
Din păcate, nu este întotdeauna posibil să obțineți rezultatul dorit doar cu ajutorul unei diete. În acest caz, specialiștii recurg la utilizarea medicamentelor, inclusiv a celor metabolice. De asemenea, acordă o atenție deosebită gutuilor, cireșelor, prunelor, smochinelor și perelor. Pectina din compoziția lor învelește colesterolul și îl elimină din organism. Fructele de pădure au, de asemenea, compuși similari care luptă împotriva colesterolului. Există o regulă de „5 porții de fructe și legume pe zi”.
Astfel, este bine să consumi zilnic, un măr, portocală, pară sau banană. De asemenea, recomandat este să mănânci 2-3 linguri de salată proaspăt preparată sau fructe conservate. Cele mai sănătoase sunt produsele cu steroli sau stanoli vegetali, precum cerealele, legumele, fructele și leguminoasele. Sterolii și stanolii vegetali ajută la reducerea colesterolului din sânge și, prin urmare, a riscului de boli cardiace și vasculare.
Dieta zilnică pentru a preveni problemele cu colesterolul ar trebui să conțină fructe, legume, cereale și pâine integrală, ulei de măsline, leguminoase, nuci, ierburi și condimente. Cel puțin de două ori pe săptămână trebuie să mănânci pește de mare sau fructe de mare. Carnea de pasăre și ouă trebuie consumate nu mai mult de trei ori pe săptămână.
Este foarte indicat să consumi produse lactate zilnic. Foarte important să eviți carnea roșie și dulciurile. Specialiștii spun că o astfel de dietă are un efect benefic asupra lipidelor din sânge și poate îmbunătăți calitatea vieții.
Având în vedere necesitatea suplimentării dietei cu alimente care scad colesterolul, puteți combina toate recomandările și puteți face o dietă aproximativă cu cea a postului intermitent timp de o săptămână.
Conform recomandărilor Societății Europene de Cardiologie, sunt luate în considerare obiectivele tratamentului care poate preveni problemelor cu colesterolul. Astfel, atât dieta, cât și încetarea completă a fumatului te vor ajuta să eviți această afecțiune. Foarte indicat este ca timp de 30-60 de minute pe zi să efectuezi activitate fizică.
Persoanele în vârstă ar trebui să consume cât mai multe fructe pentru colesterol mărit. De cele mai multe ori, aceștia se confruntă cu colesterolul ridicat. Însă, colesterolul poate fi diagnosticat și la reprezentanții generației tinere. Grupul de risc include persoanele cu exces de greutate, hipertensiune arterială, rinichi, ficat, boli tiroidiene, precum și cei care iau imunosupresoare, steroizi, medicamente pentru HIV și aritmii, scrie BZI.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News